Kaune praūžusiame maratone pagerinti du trasos rekordai

  • Teksto dydis:

Kaunas kiekvienais metais bent vienai dienai tampa tikra Lietuvos bėgikų sostine. Prie Kauno Rotušės sekmadienį vyko kasmetinė maratono šventė, praneša LNK.

Šiemet joje – rekordinis dalyvių skaičius. Įvairias distancijas bandė įveikti 5 tūkst. bėgikų iš pusšimčio šalių. Svečiai reiškia ir išaugusią konkurenciją.

Štai, moterų maratoną – 42 km 195 m, laimėjo ukrainietė Marija Radko. Jos laikas – 2 val. ir beveik 48 min. Antra finišavo pernai laimėjusi Gitana Akmanavičiūtė.

Vyrų maratono nugalėtojo taurė liko Lietuvoje. Čia vėl kaip ir pernai, greičiausias – Modestas Dirsė. Jo laikas trimis minutėmis greitesnis nei pernai – 2 val. 26 min.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Artimieji, draugai, pažįstami palaiko. Tai yra kita motyvacija stengtis. Gal čia nėra trasoje tiek palaikymo, bet šeimos palaikymas labai daug ką reiškia savo šalyje“, – kalbėjo M. Dirsė.

Pusmaratonį – kiek daugiau nei 21 km tarp moterų laimėjo Loreta Kančytė, kuri pagerino savo pačios užfiksuotą trasos rekordą – valanda 15 min ir 37 s. Tarp vyrų greičiausias buvo Lukas Tarasevičius. Jis pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą. Valanda 6 min ir 58 s.

Šventėje dalyvavo ir olimpiečiai – Remigijus Kančys, Eglė Balčiūnaitė, Rokas Guščinas. Taip pat geriausias pasaulio ultra bėgikas Aleksandras Sorokinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių