Festivalyje „Tautinių kultūrų diena“ – siurprizai

Kitą savaitgalį uostamiestyje vyks tradicija tapęs festivalis „Tautinių kultūrų diena“. Kaip ir kasmet, klaipėdiečiams ir miesto svečiams tai bus proga susipažinti su Klaipėdoje gyvenančių tautinių mažumų tradicijomis, kultūriniu paveldu, taip pat išmokti tradicinių dainų ir šokių bei degustuoti įvairiausių valgių.

Festivalis vyks gegužės 25–26 dienomis. Pasak Tautinių kultūrų centro vadovės Jelenos Butkevičienės, šiųmetinėje programoje bus įvairių siurprizų.

Šeštadienio programoje pasirodymai vyks trijose miesto erdvėse – 11.30 val. Naujojo turgaus aikštėje, 14.30 val. Teatro aikštėje ir 17 val. ant molo.

„Planuojami trys nedideli koncertiniai pasirodymai, kiekvienas truks apie pusvalandį. Tai – vizitinė festivalio kortelė. Pas mus atvažiuos šokėjai iš Lenkijos, kurie pernai labai smagiai pasirodė Senojo turgaus aikštėje, pritraukė nemažai žmonių, tad kolektyvą kviečiame antrą kartą. Taip pat pernai pas mus apsilankė fanfarinis orkestras iš Pabradės, jų dalyvavimas festivalyje praturtins mūsų programą ir šiais metais“, – teigė J. Butkevičienė.

Kadangi Klaipėda šiemet švenčia Švyturių metus, vienas pasirodymas bus dedikuotas ir šiai progai.

„Šeštadienį ant molo, kur stovėjo Baltasis švyturys, vyks fanfarinio orkestro iš Pabradės koncertas. Ten magiška vieta ir kolektyvas smagus, tad norėtume mūsų miestui padovanoti gražų pasirodymą būtent šitoje vietoje“, – tikino pašnekovė.

Sekmadienį Danės skvere taip pat bus apstu veiklų. Veiks mugė, o po pietų prie „Arkos“ paminklo vyks koncertas.

„Mūsų partneriai – latvių tautodailininkai – taip pat norėjo prisidėti prie mūsų organizuojamo festivalio, tad šiais metais turėsime keletą jų kultūros pristatymų. Danės skvere prie „Žvejo“ paminklo bus latvių tautodailininkai, menininkai, planuojame, kad bus virš šimto jų paviljonų“, – kalbėjo J. Butkevičienė.

Prie Muzikinio teatro taip pat bus tautinių bendrijų atstovų palapinės, kuriose bus parduodami įvairūs suvenyrai bei skanėstai.

Šventėje dalyvaus svečiai iš Lenkijos, Latvijos ir armėnų bei azerbaidžaniečių kolektyvai iš Estijos.

„Vėl turėsime jurtą, iš Vilniaus atvažiuos baltarusių atstovai, kurie darys edukacijas Danės skvere, mokys baltarusių šokių. Pradės apie 13 val. iki didžiojo koncerto, kurio laikas numatytas 14 valandą“, – tikino pašnekovė.

Pirmą kartą šventė buvo organizuota 2012 metų lapkritį.

2017 metais, Klaipėdai tapus Lietuvos kultūros sostine, tiek festivalio datą, tiek šventės vietą nuspręsta pakeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrej

Andrej portretas
Ar uz neapikanta laikrastis netikrina komentaru?

Klausimėlis

Klausimėlis  portretas
Kada neveiksni valdžia pradės rusakalbių imigrantų deportaciją iš Lietuvos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių