Buvęs saugumo tarybos sekretorius N. Patruševas paskirtas V. Putino padėjėju

Buvęs saugumo tarnybos vadovas ir buvęs Rusijos Federacijos Saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas paskirtas Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėju, skelbia „Politico“.

Šis pranešimas buvo paskelbtas V. Putinui po inauguracijos pertvarkant Rusijos gynybos ministeriją.

V. Putinas anksčiau atleido gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir pakeitė jį Andrejumi Belousovu – ekonomistu,  kuris niekada netarnavo Rusijos kariuomenėje. S. Šoigu savo ruožtu buvo paskirtas Rusijos saugumo tarnybos sekretoriumi, pakeisdamas N. Patruševą, kuris laikomas vienu artimiausių V. Putino patikėtinių.

Pasak Kremliaus, N. Patruševo atsakomybės sritys bus susijusios su įvairiais laivybos klausimais.

„Tai bus viena pagrindinių jo kuratorystės sričių. Galbūt bus ir kitų“, – BBC žurnalistams sakė Dmitrijus Peskovas, pats dar kartą patvirtintas Kremliaus atstovu spaudai.

Paklaustas apie S. Šoigu, Kremliaus atstovas nesutiko su prielaidomis, jog jo paskyrimas Saugumo tarybos sekretoriumi buvo pažeminimas pareigose.

„Nemanau, kad taip užduoti klausimą yra tinkama. Tai yra labai aukštas valstybinis postas su labai plačiomis užduotimis, kuris atlieka didžiulį vaidmenį šaliai“, – nurodė jis.

Pagal Konstituciją, po pergalės kovą vykusiuose rinkimuose, kuriuose nedalyvavo opozicija, V. Putinas į pareigas turi deleguoti naujus arba jau esamus ministrus ir savo aparato pareigūnus.

Kaip praneša „Meduza“, vienu iš savo padėjėjų Rusijos prezidentas paskyrė Tulos gubernatorių Aleksejų Diuminą, ilgametį sąjungininką ir vieną iš buvusių jo asmens sargybinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dušanski pasekėjai

dušanski pasekėjai portretas
Nosis išduoda tautybę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių