Seime pateiktas projektas, kuriuo numatoma efektyvinti valstybės rezervo administravimą ir sudarymą

Antradienį Seime pateiktas Valstybės rezervo įstatymo pakeitimo projektas, kuriuo numatoma efektyvinti rezervo administravimą ir sudarymą bei leisti įgaliotoms institucijoms įsitraukti į kaupiamų maisto produktų įsigijimo procesą.

Už projektą po pateikimo balsavo 70, susilaikė 2, prieš balsavusių parlamentarų nebuvo. Pagrindiniu komitetu svarstysiančiu projektą patvirtintas Biudžeto ir finansų komitetas. Projektas svarstymo stadijoje į plenarinių posėdžių salę turėtų grįžti gegužės 30 d.

Kaip teigė vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas, Vyriausybė teikė minėtą projektą dėl poreikio iš esmės keisti rezervo planavimo, tvarkymo ir kaupimo principus.

„Vyriausybė teikia Valstybės rezervo įstatymo pakeitimo projektą, jį parengė tarpinstitucinė darbo grupė, parengimą inicijavo esamos praktinės problemos. Buvo sutarta iš esmės keisti rezervo planavimo, tvarkymo, kaupimo principus ir keisti atsakingas institucijas“, – Seimo plenarinio posėdžio metu kalbėjo V. Dmitrijevas.

„Siekiant kuo efektyviau administruoti valstybės rezervo sudarymą ir atnaujinimą, Vyriausybė siūlo pakeisti keletą straipsnių, iš jų pagrindinis – numatyti teisę ne tik valstybės rezervo tvarkytojams, bet ir jų įgaliotoms institucijoms ar įstaigoms įsitraukti valstybės rezerve kaupiamų maisto produktų įsigijimo ir atnaujinimo procesą“, – pažymėjo jis.

Įstatymo projektu taip pat atsisakoma reikalavimo materialinių išteklių atsargas, kurių pirkimas numatytas pagal rezervavimo sutartis, laikyti atskiruose statiniuose arba atskirtose jų patalpose. Taip pat siekiama mažinti neperduotų ir utilizuotinų medicinos atsargų kiekį ir taupyti valstybės biudžeto lėšas, numatant galimybę atnaujinti ne tik medicinos atsargas.

Siekiama ir praplėsti subjektų, kuriems gali būti perduodamos medicinos atsargos sąrašą – nustatyti, kad socialinių globos ir švietimo biudžetinių įstaigų prašymu medicinos atsargos gali būti perduotos jų steigimo dokumentuose nurodytai veiklai vykdyti.

Galiausiai įstatymo projektu siekiama mažinti administracinę naštą, tenkančią tiekėjams ir gamintojams, sudariusiems rezervavimo sutartį su valstybės rezervo tvarkytoju, – vietoj tiekėjo galimybių vykdyti prisiimtus įsipareigojimus tikrinimų periodiškumo numatyti, kad tikrinama bus ne rečiau kaip vieną kartą per metus Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių