Kauniečiai fiksuoja itin žemai skrendančius karinius sraigtasparnius: gali ir stogą nurauti

  • Teksto dydis:

Panemunėje užfiksuotas karinio sraigtasparnio skrydis visiškai virš gyvenamųjų namų. Kauniečiai tikino, kad net langai ir stogas drebėjo.

Sukėlė nerimo

Kaunietis su portalu kauno.diena.lt pasidalijo vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip Vaidoto gatvėje, virš gyvenamųjų namų, ratus suka karinis sraigtasparnis. Jis net kelis kartus praskrido visai žemai, net kilo nerimo, kad gali ir stogą nunešti.

„Sraigtasparnis kelias dienas taip žemai skraido, nuo garso net vaikai pabudo. Namuose visi langai ir stogas dreba, atrodė, kad tos vibracijos nuraus čerpinį stogą. Visai šalia ir giminaičių namas, virš jo taip pat sraigtasparnis labai žemai praskrido. Pritariu, kad reikia mūsiškiams treniruotis, tik keista, kad kariai taip žemai skraido tankiai apgyvendintame rajone“, – kalbėjo vyras.

„Buvo ir kažkurią naktį skraidė, sienos dreba. Ketvirtadienį vieną kartą taip praskrido. Kažkaip baisu“, – antrino ir kita gyventoja.

 

 

Karinės pratybos

Lietuvos kariuomenė skelbė, kad gegužės 6–17 d. Kauno ir Šiaulių apylinkėse vyksta Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų pratybos „Budrus sakalas 2024“ ir tarptautinės pratybos „Astralinis riteris“.

„Kuriame saugią aplinką čia tam, kad galėtų atvykti sąjungininkų orlaiviai, o „Astralinio riterio“ pratybų metu, kai jau pasirodo sąjungininkų orlaiviai, mūsų kaip priimančios šalies pagrindinė užduotis – saugi oro erdvė“, – sakė KOP vadas plk. Antanas Matutis.

Pratybose „Budrus sakalas“ skirtingo pobūdžio gynybines užduotis treniruojasi vykdyti Karinių oro pajėgų vadovybės štabo, aviacijos bazės, oro gynybos bataliono, oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos bei ginkluotės ir technikos remonto depo kariai. Kartu su Karinių oro pajėgų kariais pratybose dalyvauja Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, oro navigacija ir Lietuvos šaulių sąjunga.

Šios pratybos – dalis visų karinių mokymų, šį pavasarį organizuojamų Lietuvoje, kuriuose iš viso dalyvaus per 20 tūkst.  karių iš Lietuvos ir kitų NATO valstybių.


Šiame straipsnyje: karinės pratybospratybossraigtasparniaiskaitytojo naujienažemai skrenda sraigtasparniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš sužavėtas

Aš sužavėtas portretas
ir vėl kažkoks kakeris prie komentarų pridėjo po -29

tai kam tos komendantūros ?

tai kam tos komendantūros ? portretas
ar juos kas tikrina dėl narkotikų vartojimo???

Vanda

Vanda portretas
Metai kiti ir nuraus. Ne tik stogą bet ir b.....
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių