R. Karbauskis rinkimuose sako balsavęs už I. Vėgėlę, palaikęs naują pilietybės formuluotę

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis išankstiniuose Lietuvos prezidento rinkimuose Kaune antradienį sako balsavęs už save išsikėlusį advokatą Igną Vėgėlę.

Jo vertybės „valstiečiams“, pasak R. Karbauskio, yra artimiausios. Už I. Vėgėlę balsavo ir kartu su partijos lyderiu atvykęs parlamentaras Aurelijus Veryga, kuris atsiėmė savo kandidatūrą partijai nusprendus remti minėtą kandidatą.

„Atėjome tam, kad išliktų intriga iki antro rinkimų turo pabaigos. Aišku, kad balsavome už Igną Vėgėlę ir tikimės, kad bus intriga ir antrame ture susikaus dabartinis prezidentas ir I. Vėgėlė. Jeigu atsitiktų kitaip, intrigos neliks ir tokiu atveju žmonės neturės įdomių rinkimų iki pat jų pabaigos“, – žurnalistams po balsavimo Vytauto Didžiojo universitete (VDU) sakė R. Karbauskis.

„Mums būtų lengviausia dirbti su kandidatais, kurie mūsų vertybes atitinka. Tai yra I. Vėgėlė, dabartinis prezidentas taip pat nėra liberalas. (...) Manau, mūsų pasirinkimas tiksliausias ir rėmėme tą žmogų, kuris mūsų vertybes atitinka absoliučiai“, – pridūrė „valstiečių“ lyderis.

Mums būtų lengviausia dirbti su kandidatais, kurie mūsų vertybes atitinka.

Paklaustas, kurį kandidatą LVŽS paremtų I. Vėgėlei nepatekus į antrąjį prezidento rinkimų turą, R. Karbauskis pažymėjo, kad „jeigu pateks Ingrida Šimonytė, aišku, jos neremsime“.

Jis su A. Veryga sakė referendume palaikęs siūlymą įteisinti dvigubą pilietybę, tačiau nurodė nemanantis, kad bus surinktas reikalingas balsų skaičius jam įvykti – esą, rinkėjai buvo per mažai informuoti apie iniciatyvą.

Kad šis institutas būtų įteisintas, už tai referendume turi balsuoti daugiau kaip pusė visų rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių – Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, iš viso teisę balsuoti šiuo metu turi 2 mln. 385 tūkst. asmenų.

„Mes balsavome už dvigubos pilietybės pasiūlymą. (...) Bet akivaizdu, kad jis (referendumas – BNS) dabar nepavyks dėl to, kad daugelis žmonių, kurie dalyvauja rinkimuose prezidento, nežino netgi, kad yra referendumas“, – teigė R. Karbauskis.

„Nes reklamos tokios aktyvios, kaip buvo prieš praeitus rinkimus, kada mes organizavome, nebuvo tiesiog. Kada žmonės net nesupranta, kad bus referendumas, atėję į rinkimų apygardą nesupranta, ką tai reiškia, kaip tuos klausimus skaityti“, – pridūrė LVŽS pirmininkas.

A. Veryga tvirtino, kad prieš priimant sprendimą trauktis iš prezidento rinkimų buvo susitikęs su I. Vėgėle, įsitikino galimybe partijai su juo bendradarbiauti.

R. Karbauskis taip pat teigė besidžiaugiantis rinkėjų aktyvumu balsuojant iš anksto.

Opoziciniai „valstiečiai“ apie A. Verygos kandidatūros atsiėmimą prezidento rinkimuose ir paramą I. Vėgėlei paskelbė kovo pabaigoje. LVŽS nusprendė, kad A. Veryga ves 22 partijos kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašą.

Lietuvoje antradienį prasidėjo balsavimas iš anksto renkant prezidentą bei išsakant poziciją dėl dvigubos pilietybės įteisinimo. Išankstinis balsavimas gegužės 7-9 dienomis nuo 7 iki 20 val. organizuojamas daugiausia savivaldybių pastatuose.

Prezidento rinkimai ir referendumas dėl dvigubos pilietybės įteisinimo vyks sekmadienį, gegužės 12 dieną. Rinkimuose dėl šalies vadovo posto varžysis iš viso aštuoni kandidatai.

EP rinkimai vyks birželio 9 dieną, jų metu Lietuva rinks 11 europarlamentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ABU SLIDŪS ŽALČIAI....

RESPUBLIKA

RESPUBLIKA portretas
Po vakarykščių debatų, V. TOMKUS PAAUKOJO 3000 eurų Vaitkaus rinkiminei kampanijai. BRAVO

natalija

natalija portretas
Karbauski miškas sparčiai mažėjo bet medžiai vistiek už kirvi balsavo nes jo kotas buvo padarytas iš medžio todėl medžiai galvojo kad jis vienas iš Ju
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių