Teatras KITAS KAMPAS surengs paskutinį šio sezono improvizacijos šou Kaune

  • Teksto dydis:

Vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje KITAS KAMPAS uždaro jubiliejinį penkioliktą sezoną. Gegužės 9 d. Kauno „Girstutyje“ improvizacijos meistrai surengs paskutinį šio sezono azartišką ir nenuspėjamą šou „Gero juoko dozė“.

Improvizacijos meistrai, profesionalūs teatro KITAS KAMPAS aktoriai Kirilas Glušajevas, Audrius Bružas, Martynas Nedzinskas, Inga Šepetkaitė ir Povilas Adomaitis be iš anksto paruošto scenarijaus improvizuoja ir žiūrovų pasiūlymus paverčia teatrinėmis improvizacijomis. Scenoje su aktoriais improvizuoja bei muzikos garsais teatrines improvizacijas papildo ir profesionalūs šalies pianistai.

Teatriniai žaidimai, netikėti personažai ir nenuspėjamos situacijos gimsta scenoje čia ir dabar, todėl į gero juoko dozę galima eiti tiek kartų, kiek norisi, nes kiekvienas spektaklis yra vienintelis ir nepakartojamas.

Jei spektaklis yra nepakartojamas, kyla klausimas, ar improvizatoriai turi ką repetuoti? Kaip improvizacijos meistrai ruošiasi pasirodymams, pasakoja teatro KITAS KAMPAS meno vadovas, režisierius Kirilas Glušajevas.

„Žodis „repeticija“ reiškia pakartojimą. Tai pakartotinis šlifavimas, pakartotina idealios, išbaigtos formos paieška, kuriant spektaklį. Kai sakome, kad spektaklis yra surepetuotas, tai reiškia, kad jau yra surasta spektaklio forma, struktūra, kurios viduje, žinoma, aktoriai kiekvieną kartą įneša kažką naujo, bet repeticijų metu jau yra suformuoti ėjimai, suformuoti jų variantai, ir tam, kad spektaklis būtų ilgą laiką eksploatuojamas, ir eksploatuojamas sėkmingai, ir kad jo meninė vertė nekristų, yra reikalingos repeticijos.

Repeticija – tai užtvirtinimas. O improvizacijos teatre aktoriai improvizatoriai treniruojasi – tai yra procesas labiau panašus į sportą. Yra atidirbamos technikos, atidirbinėjamos tam tikros galimos struktūros, kurios galbūt pasireikš, pasimatys arba bus reikalingos žaidimo metu. Tačiau pačiam žaidimui prasidėjus, tiek technika, tiek struktūros ištirpsta ir kaip skraidys kamuolys mes nebežinome. Dėl to mes turėsime prisitaikyti ir keistis, vėl prisitaikyti ir vėl keistis. Dėl viso to improvizacijos teatre mes sakome, kad mes treniruojamės. Improvizatoriams reikia treniruotis, kaip ir bet kuriam kitam sportininkui arba žaidimo žaidėjui“, – mintimis dalijosi K. Glušajevas.

Teatro KITAS KAMPAS improvizacijų šou „Gero juoko dozė“ jau gegužės 9 d. Kauno „Girstutyje“. Bilietus platina www.bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šančių,,kibiras,,

Šančių,,kibiras,, portretas
Užkniso tie Jūsų,,improvizavimai,,gryžkite prie klasikinių vaidmenų-ar savo nemokšiškumą,nesugebėjimą,,,pridengiate,,perfomensais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių