Panevėžietį įklampino didelis kiekis narkotikų: 15 metų praleis kalėjime

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas 57 metų panevėžietį V. V. pripažino kaltu dėl disponavimo labai dideliu amfetamino, kokaino kiekiu ir šių kvaišalų platinimo, taip pat neteisėto šaunamųjų ginklų ir šaudmenų laikymo.

Pripažinus jį pavojingu recidyvistu, V. V. skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė, pranešė prokuratūra.

Anksčiau 9 kartus teistas 57 metų panevėžietis V. V. Panevėžio policijos pareigūnams įkliuvo praėjusių metų gegužę, kai iš matymo pažįstamam 47 metų K. S. pardavė kokaino ir amfetamino. Pastarasis savo ruožtu šiuos kvaišalus perdavė kitiems dviem panevėžiečiams – 37 metų M. K. ir 28 metų K. R.

Visi keturi įtariamieji buvo sulaikyti. Atlikę kratas, kriminalistai daugiabučio bendrojo naudojimo sandėliuke rado beveik 105 gramus amfetamino. Šiame daugiabutyje gyvena V. V. Ten pat buvo surasti du pistoletai, revolveris bei 19 šovinių, skirtų šaudyti šiais ginklais. Leidimo jų laikymui V. V. neturėjo.

K. R. asmens kratos metu pareigūnai rado 0,361 g kokaino, kurį jis buvo įsigijęs iš K. S. Kitas pirkėjas, M. K., įsigytą amfetaminą jau buvo suvartojęs, tačiau jo namuose kriminalistai rado narkotinės medžiagos – kanapių.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Panevėžietis K. S. nuteistas dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo. Jam teismas skyrė laisvės apribojimą 2 metams su intensyvia priežiūra, įpareigojo dirbti arba būti registruotam Užimtumo tarnyboje bei uždraudė vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

K. R. dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti subendrinus skirta 2 tūkst. 800 eurų bauda. M. K. už tą patį nusikaltimą subendrinus skirta 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmė bei 4 tūkst. 500 eurų bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai  portretas
Galėjo ir 20 metų skirti tai padugnei !!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių