„Eurovizijoje“ – pokyčiai: iš finalo pašalintas Nyderlandų atstovas

  • Teksto dydis:

Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas šeštadienį vyksiančiame „Eurovizijos“ finale nepasirodys, rašo rte.ie.

Tai savo pranešime patvirtino Europos transliuotojų sąjunga (EBU).

Spėjama, kad po ketvirtadienį vykusio pusfinalio 26-erių Nyderlandų atstovas, regis, prieštaravo tam, kad spaudos konferencijos metu būtų pasodintas šalia Izraelio dalyvės Eden Golan, ir kelis kartus užsidengė veidą Nyderlandų vėliava.

Tačiau EBU užkerta kelią bet kokioms interpretacijoms.

„Šis incidentas nebuvo susijęs su jokiu kitu atlikėju ar delegacijos nariu. Mes laikomės visiškos netoleravimo politikos netinkamam elgesiui mūsų renginyje ir esame įsipareigoję užtikrinti saugią darbo aplinką visiems konkurso darbuotojams. Atsižvelgiant į tai, J. Kleino elgesys yra laikomas konkurso taisyklių pažeidimu“, – rašoma pranešime.

Kaip rašo BNS, Nyderlandų visuomeninis transliuotojas „Avrotros“ naujienų agentūrai AFP elektroniniu paštu sakė, kad, jo nuomone, šis žingsnis yra neproporcingas.

Transliuotojas pridūrė, kad šis sprendimas, priimtas likus vos kelioms valandoms iki renginio, jį sukrėtė.

Švedijos policija anksčiau šeštadienį pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl įtariamo bauginimo „Eurovizijoje“. Apie tai paskelbta po to, kai finalo išvakarėse iš repeticijų, plačiau nekomentuojant priežasties, buvo pašalintas J. Kleinas.

„Policija tiria bauginimą. Nusižengimas buvo įvykdytas ketvirtadienio vakarą Malmės arenoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas spaudai Pelle Vamstadas (Pelė Vamstadas).

Jis sakė, kad J. Kleinas buvo apklaustas, jis nėra sulaikytas.

Skundą pateikęs žmogus yra susijęs su „Eurovizija“, pranešė policija.

Po pastarosios žinios jau aišku, kad 68-osios „Eurovizijos“ didžiajame finale dalyvaus 25 dainos iš planuotų 26.

Primename, kad Nyderlandų atstovas buvo vienas iš šio dainų konkurso favoritų. Savo dainą „Europapa“ jis skyrė vaikystėje mirusiems savo tėvams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žydai

žydai portretas
Palestinos Tautos žudytojai .Laisve Palestinos Tautai ! Kai kas supranta Žydu pykti ant viso padaulio,bet ne visi .

Nuomonė

Nuomonė portretas
Čia matyt, ne eurovizija, o kažkokia žydovizija ar p.....vizija, nežinau net , kaip tiksliai pavadinti. Nuo kad Izraelis atsidūrė Europoje ?

dvejopi standartai

dvejopi standartai portretas
Šita žydė koncertavo rusu okupuotame Kryme,Ukraina jai ivede sankcijas.Kas paneigs kad vyksta Palestinos okupacija ir tautos genocidas.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių