Šaltinis: vienas iš dviejų žuvusių per Izraelio suduotą smūgį – „Hezbollah“ vadas

Valstybinė Libano žiniasklaida pranešė, kad per Izraelio smūgį šalies pietuose žuvo du automobiliu važiavę žmonės, o Irano remiamai grupuotei „Hezbollah“ artimas šaltinis nurodė, kad vienas iš žuvusiųjų buvo lauko pajėgų vadas.

Po to, kai spalio 7 d. „Hamas“ įvykdė išpuolį pietų Izraelyje ir dėl to Gazoje kilo karas, Izraelio kariuomenė ir palestiniečių grupuotės sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kiekvieną dieną apšaudo viena kitos pozicijas.

„Priešo dronui pataikius į automobilį pagrindiniame Tyro-Al-Hušo kelyje, žuvo du žmonės“, – pranešė oficiali nacionalinė naujienų agentūra, taip pat nurodydama, kad į išpuolio vietą skubėjo greitosios pagalbos automobiliai.

„Hezbollah“ artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP pranešė, kad per smūgį buvo nukautas vienas lauko pajėgų vadas, tačiau jo tapatybės nenurodė.

Grupuotė trečiadienį ryte išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad vienas iš jos kovotojų, Husseinas Makki „žuvo pakeliui į Jeruzalę“ – taip ji vadina per izraeliečių apšaudymą žuvusius savo narius.

Keleto Libano naujienų kanalų duomenimis, H. Makki buvo „Hezbollah“ lauko pajėgų vadas ir antradienį vakare žuvo per Izraelio antpuolį, kurio metu buvo pataikyta į automobilį.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimu, per septynis mėnesius pasienyje trunkantį susišaudymą Libane jau žuvo mažiausiai 413 žmonių, pagrinde kariškių, nors tarp aukų yra ir 79 civiliai.

Izraelis pranešė, kad jo sienos pusėje buvo nukauta keturiolika karių ir devyni civiliai.

Abejose šalyse teko persikelti dešimtims tūkstančių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių