Po neeilinės operacijos J. Borisovo valdose laukia svarbus sprendimas

  • Teksto dydis:

Trakų rajone kaip tik šiuo metu vyksta neeilinė operacija – statybų inspektoriai kartu su policijos pareigūnais naršo nušalinto prezidento Rolando Pakso buvusio rėmėjo Jurijaus Borisovo valdas. Pareigūnų tikslas pagaliau atverti ir sužinoti, kas gi yra valstybe valstybėje vadintose J. Borisovo žemėse. Žinoma, kad ten, po žeme, stovi nelegalus statinys, galimai šaudykla. 

Prieiti prie šio statinio pareigūnai mėgino eilę metų, tačiau nesėkmingai. Beje, paties J. Borisovo Lietuvoje jau nėra, nes teismui pripažinus, kad jis kelia grėsmę Lietuvos saugumui, rusų verslininkas neteko leidimo gyventi mūsų šalyje.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkas Albertas Stanislovaitis pakomentavo situaciją apie galimai po žeme esantį pastatą.

– Pasitikrinome tai, kas jau buvo tirta ir surinkta informacija 2016-2017 metais. Antras dalykas, apžiūrėjome teritoriją ir susirinkome informaciją, kuri gali būti svarbi ir susijusi su galimu pastatu po žeme. Rasti tam tikri inžineriniai įrenginiai, kurių paprastai pievose nebūna, jie būna surišti su pastatais. Visos detalės yra fiksuojamos, renkama informacija. Sklypo valdytojai trečiadienį sulauks privalomojo nurodymo atkasti ir tą pastatą parodyti statybų inspekcijai, identifikuoti, koks tai yra pastatas. Ar jo kategorijoje reikia leidimo, ar nereikia? Tik tada, kai gausime visus išorinius parametrus, galėsime galutinai pasakyti.  

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Tai kol kas į pastatą patekti nepavyko?  

– Ne, į pastatą patekti nepavyko. Visi galimi įėjimai kol kas yra neprieinami arba po žeme, arba pastate, į kurį mes neįleidžiami. Kol kas tai yra spėjimai, mes negalime ten patekti.  

– Ar galite detalizuoti kas pievoje buvo rasta?  

– Taip. Vėdinimo kondicionavimo įrenginiai, kurie veda po žeme.  

–  Ar maždaug įsivaizduojate kokie pastato išmatavimai?  

– Apytiksliai ilgis yra apie 300 metrų. Plotis tik tiek, kiek turime skanavimo informaciją iš anksčiau, minimum trys metrai.  

– Ir anksčiau buvo teisminiai procesai, nieko nepavyko, teismai buvo pralaimėti. Kas dabar pasikeis?  

– Pirmiausia, turime reikalą su sklypo valdytoju. Sklypo valdytojas yra pasikeitęs. Pastatas galimai nelegalus. Sklypo valdytojas turi jį arba legalizuoti, arba parodyti ir taip toliau. Įpareigojimai eina sklypo valdytojui.  

– Ar dar yra tos spekuliacijos, prielaidos, kad ten yra šaudykla?  

– Negalėčiau komentuoti, kol nepamatysime pastato vidaus. Daug variantų gali būti. Prie tokių parametrų ir ilgių visko gali būti, bet kol kas čia būtų spekuliacijos.  

– Ar užteks nurodymo, ar reikės dar ir į teismą kreiptis dėl to?  

– Tikiuosi, kad bendrovė elgsis sąmoningai ir vykdys privalomuosius nurodymus. Tokiu atveju teismų nereikės.  

– Kas turi nurodyti, kad atkastų? Kaip tas procesas turi toliau vykti?  

– Trečiadienį bendrovės vadovė gaus privalomą nurodymą atkasti ir pateikti. Nurodymas bus iki birželio šeštos dienos įvykdyti tuos veiksmus.

– Ar buvo nustatyti kažkokie pažeidimai, papildomai prie to, kas jau buvo žinoma?  

– Taip, yra nustatyti tam tikri požymiai dėl pastato arba statinio buvimo po žeme.

– Pastato, kuris galimai nelegalus?

– Taip, jeigu tam tikri parametrai atitiks, jis reikalaus statybą leidžiančio dokumento. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinau

Žinau portretas
Kai ten mūrijo, tai valdžią turėjo pokomunistai. O Paksą valdė Borisovas ir būrėja Lolišvili. O seime nardė tokia smaili Smailytė. Įdomūs buvo 2001----2004 metai. ............O mielajam Paksui prakišus , orkai išmetė į rinką Viktorą Uspaskichą. Dabar išmetė .........patys matom ........
Anonimas portretas
Išspyrė Borisovą iš Lietuvos kaip vatniką, tai dabar negali patekti į jo namus, nes nėra šeimininko. :) Tai teks vėl kviesti jį Lietuvon, gal net pilietybę gražinti, kad atrakintų namų duris. :)))

kaunietis

kaunietis portretas
Taigi pries kelis metus visa spauda skambejo apie Borisovo valdas. Buvo ir nuotraukos kas zeme yra ir viska buvo issiaiskine. O dabar trukt uz vadziu ir vel is pradziu kelia triuksma.Taigi seniai viskas aisku ko dar ten ieskot?
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių