D. Kuleba: sąjungininkai gali numušti Rusijos raketas virš Ukrainos

Ukrainos užsienio reikalų ministras antradienį pareiškė, kad Kyjivo sąjungininkai turi pilną teisę iš savo teritorijos numušti virš Ukrainos skrendančias Rusijos raketas.

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, kalbėdamas per Kyjive surengtą spaudos konferenciją su savo kolege iš Vokietijos Annalena Baerbock (Analena Bėrbok), paragino Ukrainos rėmėjus Vakaruose nelaikyti tokio žingsnio potencialiai eskaluojančiu.

„Nėra jokių teisinių, saugumo ar moralinių argumentų, kurie trukdytų mūsų partneriams numušti Rusijos raketas virš Ukrainos teritorijos iš savo teritorijos“, – sakė D. Kuleba.

Ministras sakė, kad norėtų, jog Ukrainos partneriai „apsvarstytų galimybę“ perimti raketas iš savo teritorijos.

„Jei nenorite to daryti, tiesiog suteikite mums visas tam reikalingas priemones. Mes jas dislokuosime Ukrainos teritorijoje ir patys perimsime šias raketas“, – pridūrė jis.

D. Kuleba pabrėžė, kad Ukrainą reikia aprūpinti oro gynybos sistemomis ir „atitinkamais techniniais pajėgumais pasižyminčiais koviniais orlaiviais“.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė A. Baerbock savo ruožtu pareiškė, kad delsimas teikti karinę paramą Ukrainai kenkia Vakarų saugumui.

„Kiekvienas sudvejojimas ir uždelsimas paremti Ukrainą kainuoja nekaltų žmonių gyvybes, taip pat kelia pavojų ir mūsų pačių saugumui“, – sakė A. Baerbock.


Šiame straipsnyje: Dmytro Kulebakaras UkrainojesąjungininkaiRusijos raketos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių