Marinuoti pomidorai


2009-07-13
Marinuoti pomidorai

Vasaros receptas

500 g pomidorų,

2 naujo derliaus svogūnai su laiškais,

1 svogūno galvutė,

1 šaukštas priekoninių žolelių,

3 šaukštai švelnaus acto,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

500 ml vandens,

1 šaukštelis cukraus (arba medaus).

Svogūnus ir prieskonines žoleles smulkiai sukapoti. Iš likusių ingredientų (išskyrus pomidorus) pagaminti marinatą. Aliejų geriausia šliukštelėti paskutinį. Pomidorus supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais ir suberti į marinatą. Marinuoti apie 90 min. kambario temperatūroje. Vietoj pomidorų galima naudoti ir kitas daržoves – ridikėlius, virtus šparagus. Taip marinuotas daržoves galima valgyti su žalių salotų asorti. Padažą atstos šlakelis marinato.