Telefoninis sukčius žinojo anūko vardą


2009-07-13
Asta Kuznecovaitė
Telefoninis sukčius žinojo anūko vardą

Nors policijos pareigūnai bene kasdien gyventojus įspėja būti atsargiems ir saugotis telefoninių sukčių, žmonių patiklumui, panašu, ribų nėra.

Šeštadienį į Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnus kreipėsi sukčių apgautas 79 metų Naujosios Akmenės gyventojas.

Vyras pasakojo, kad apie 15 val. jam į laidinį telefoną paskambino vyras. Jo anūku Mantu prisistatęs sukčius drebančiu balsu prasitarė padaręs avariją, per kurią sužalota mergaitė.

Pasiguodęs, kad vaikui skubiai turi būti atlikta galvos operacija, o už ją sumokėti skubiai reikalingi 6500 litų, tariamas anūkas paprašė senelio pagalbos.

Po keliolikos minučių pas senuką atėjo vaikinas, kuris pristatė esantis sužalotos mergaitės brolis Bružas ir, kaip ir buvo tartasi, paėmė operacijai reikalingus 6500 litų.

Pensininkas tik vėliau suprato pakliuvęs ant telefoninių sukčių kabliuko.

Dėl šio įvykio Akmenės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policijos pareigūnai neabejoja, kad sukčiai yra pažįstami su nukentėjusiojo anūku Mantu ir žinojo, jog senolis savo namuose laiko nemažą sumą pinigų.