Jurgio Kairio organizuotas varžybas laimėjo ispanas


2009-07-13
Diena Media inf.
Jurgio Kairio organizuotas varžybas laimėjo ispanas

Pagal Jurgio Kairio sukurtas „JK Formula“ taisykles surengtas akrobatinio skraidymo „FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula“ varžybas laimėjo ispanas Castoras Fantoba.

43 metų ispanas yra „Boeing 757“ kapitonas, akrobatinio skraidymo lakūnas instruktorius ir jau 10 metų dalyvauja įvairiose varžybose kaip Ispanijos akrobatinio skraidymo rinktinės narys. „FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula“ varžybose C.Fantoba pelnė ne tik aukščiausius teisėjų įvertinimus, bet ir nugalėtojui skirtą 10000 eurų prizą. Antrą vietą užėmė Rusijos lakūnė Svetlana Kapanina, o trečioji vieta atiteko vengrui Zoltanui Veres.

J.Kairio inicijuotos pasaulio akrobatinio skraidymo elito varžybos įvyko Rumunijos kurorte Mamajoje. Šias varžybas J.Kairys organizavo drauge su Rumunijos kompanija „Regional Air Services -Tuzla Airfield“, renginį rėmė Konstantos miesto savivaldybė ir kitos valstybinės organizacijos, taip pat privačios kompanijos. Varžybos vyko po Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) vėliava, „JK Formula“ taisyklės yra patvirtintos Tarptautinė akrobatinio skraidymo komisijos (CIVA).

„Pritaikius naują varžybų modelį, akrobatinio skraidymo sportas tapo patrauklus ne tik patiems varžybų dalyviams, bet ir plačiajai visuomenei“, - įsitikino varžybų direktorius J.Kairys. Ateityje jis planuoja organizuoti po kelis „FAI - World Elite Aerobatic Formula“ varžybų etapus per metus. Jie galėtų vykti įvairiose pasaulio šalyse, o susumavus rezultatus būtų paskelbtas metų čempionas.