Dainų slėnio prieigas papuošė proginiai ąžuolai ypatingam jubiliejui pažymėti

Rekonstrukcijos pabaigą pasitinkantis Dainų slėnis sulaukė naujų akcentų – dviejų jaunų ąžuolų. Jais simboliškai įamžintas artėjantis Lietuvos dainų šventės 100-metis ir jubiliejinė Dainų diena Kaune „Miškais kalnai žaliuoja“, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Naujai atgijusioje erdvėje istorinis renginys suskambės birželio 29-ąją. Naujus medžius pasodino dainų šventės dirigentai, chorvedžiai ir Kauno savivaldybės vadovai.

„Širdžiai didžiausia šventė, kad turėsime nuostabų Dainų slėnį – vietą dainoms, šokiams, koncertams, žmonių laisvalaikiui. Šią šventę įprasminame pasodintais tvirtais ąžuolais, kad žaliuotų šimtmečius, daina skambėtų amžinai, širdys būtų laimingos ir visi spinduliuotume gera energija, džiaugsmu“, – linkėjo Kauno dainų šventės meno vadovė ir Dainų dienos Kaune koordinatorė Danguolė Beinarytė.

Greta naujai pasodintų ąžuolų puikuojasi informacinės lentelės, primenančios apie artėjantį Dainų dienos šimtmetį. Vienoje jų – giesmės „Lietuva brangi“ gaidos ir žodžiai. Būtent jie iš dirigentų, chormeisterių lūpų nuskambėjo Dainų slėnyje, bendruomeniškai pasodinus proginius ąžuolus.

Prieš pusantrų metų pradėta Dainų slėnio rekonstrukcija bus baigta birželį. Iš pagrindų atnaujinta sakrali miesto erdvė simboliškai visu savo grožiu atsivers būtent per Lietuvos dainų šventės 100-mečio atidarymo renginį.

„Ši graži dainų ir šokių tradicija prieš šimtą metų prasidėjo mūsų mieste, o Kaunas gerbia istoriją ir moka branginti tradicijas. Daug kas jau neprisimins arba nenorės prisiminti, kad dar visai neseniai Dainų slėnis buvo išplėštas ir patekęs į privatininkų rankas. Sugrąžinome jį miestui ir prikeliame naujam gyvenimui, nes ši vieta turi ypatingą reikšmę Kaunui. Neabejoju, kad atgimęs Dainų slėnis taps dar vienu kauniečių traukos centru, o aplink žaliuojantys ąžuolai daug šimtmečių čia linguos nuo pakilios nuotaikos, šokių ir dainų“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaip pranešė savivaldybė, veiksmas Dainų slėnio statybvietėje šiuo metu vyksta ypač intensyviai. Rangovai skaičiuoja atlikę apie 95 procentus visų darbų. Žiūrovams įrengta amfiteatro tipo tribūna su naujai suformuotais suolais, naujai išlietas pagrindinės aikštės pagrindas su specialiai apdorota danga šokėjams. Po atlikėjų tribūna įrengtos papildomos erdvės – holas, persirengimo ir grimo kambariai, sanitariniai mazgai, pagalbinės patalpos, netoliese iškilo ir administracinis paviljonas su vieta bilietų kasoms.

Vaizdingame slėnyje Ąžuolyno pašonėje liko įrengti mažosios architektūros elementus – apšvietimą, turėklus, sunumeruoti sėdimas vietas, suformuoti takus, apželdinti ir sutvarkyti aplinką bei užbaigti vidaus apdailos darbus.

Vos tik bus nukelta statybų aikštelę juosianti tvora, Ąžuolyno galiūnų gretas papildys ir trečiasis ilgaamžis medis. Jį sodins Dainų šventės kūrybinė komanda.

Jubiliejinė Dainų diena Kauną pasveikins birželio 29-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Tuo metu kumelė ruošiasi atostogom.Kremlius.

šlykšti primityvi pakazucha

šlykšti primityvi pakazucha portretas
pampersinis senis vaidina, kad kažką sodina, vargšeliai padchalujai, nuolankiai susirietę, taip pat vaiposi spektaklyje. Brr

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių