Ekstremalių sveikatai situacijų centras iš sostinės perkeliamas į Kauną

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių sveikatai situacijų centras perkeliamas iš Vilniaus į Kauną.

Kaip pranešė SAM, įstaiga perkeliama siekiant užtikrinti efektyviausią pasirengimą ekstremalioms situacijoms, kai centras būtų įsikūręs tranzitui patogiame Lietuvos mieste Kaune, kuriame yra viena iš tinkamiausių logistikai infrastruktūrų.

Pasak ministerijos, šis sprendimas leis sumažinti Ekstremalių sveikatai situacijų centro veiklos riziką, susijusią su galimomis geopolitinėmis grėsmėmis. Taip pat leis optimizuoti reagavimo į ekstremalią sveikatai situaciją laiką.

„Sprendimas priimtas įvertinus argumentus, kad esant ekstremaliai situacijai, ją būtų tikslingiausia valdyti iš Lietuvos vidurio“, – teigiama pranešime.

Birželio 1 dieną sudaryta panaudos sutartis su Turto banku dėl pastato, kur įsikurs šis centras. Į valstybei nuosavybės teise priklausančias patalpas jį planuojama perkelti nuo šių metų spalio 1 dienos, dalį etatų paliekant Vilniuje.

Ekstremalių sveikatai situacijų centras yra atsakingas už sveikatos sistemos įstaigų pasirengimo ir veiklos ekstremaliųjų situacijų atvejais koordinavimą, rezervo kaupimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Šiaip tas ve'Ryga turėjo tą centrą išsikelt šalia savęs, į Rokiškį.

Vilniui xana

Vilniui xana portretas
Jau bėga portugalai nuo atominės elektrinės, teisingai daro, pirkite butus Kaune, nes kai sprogs Vilniuje nebus malonu gyventi...

Ruoškimės

Ruoškimės portretas
Logiškas sprendimas ir daugiau civilinės apsaugos įstaigų tikslinga perkelti toliau nuo Vilniaus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių