Gausus tarybos posėdis ir saujelė protesto balsų

Balandžio mėnesio tarybos posėdyje buvo suplanuota daugiau nei 160 klausimų. Intensyvų klausimų svarstymą stebėjo ir grupelė miestiečių, nepatenkintų Kauno mero Visvaldo Matijošaičio verslo Rusijoje detalėmis.

Šio mėnesio tarybos posėdis – iš tiesų intensyvus. Tvirtinta visa eilė savivaldybės įmonių finansinių ataskaitų, keistos švietimo įstaigų nuostatos, apsvarstyti nekilnojamojo turto pardavimų ir nuomos klausimai.

Miesto politikai taip pat priėmė sprendimą finansuoti priedangų įrengimą daugiabučiuose. Taip pat leista įmonėms, kurios perka daugiau nei 100 metinių viešojo transporto bilietų, už juos mokėti mažesnį tarifą. Taip siekiama skatinti kauniečius daugiau naudotis viešuoju transportu. Lengvatiniai autobusų ir troleibusų bilietai bus suteikti ir Dainų šventės šimtmečio dalyviams.

Balandį numatyta ir Kauno miesto savivaldybės tarybos mažumos valanda. Kartą į pusmetį tokiu būdu tarybos mažuma gali užduoti klausimus įvairiems savivaldybės skyrių vadovams, opozicijoje esantiems politikams.

Prieš posėdį pilietinę nuomonę išreiškė grupelė kauniečių. Jie reiškė nepasitenkinimą, jog buvęs V. Matijošaičio verslas galimai į Rusiją vežė guolius, kurie yra sankcionuojami. Todėl pasigamino plakatų su tarybos nariais, kuriuos siejo su guoliais. Plakatuose – „Vieningo Kauno“ nariai su prierašais „vanguoliai“, „abejinguoliai“ ir pan.

„Atėjome parodyti, kad mums neužtenka pirstelėjimų viešojoje erdvėje dėl verslo pardavimų, kai vyksta tyrimai dėl guolių vežimo į Rusiją. Tuo metu vyksta tarybos narių tylėjimas ir ignoravimas“, – kalbėjo vienas akcijos organizatorių Rokas.

Jis pridūrė, jog norėtų išgirsti spaudos konferenciją, kurioje Kauno meras paaiškintų dėl verslo pardavimo kylančius klausimus. Tačiau V. Matijošaitis šiuo metu atostogauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Ar kupšinskas rakinosi prie knygyno?

Kaune vyksta baisūs dalykai

Kaune vyksta baisūs dalykai portretas
skaitykite "Kas vyksta Kaune", kaip savivaldybė finansavo vargšo Šarūnėlio įmones. Ar Šiliausko parodymai vis dar tiriami prokuratūroje ?

>>to Awuliškės

>>to Awuliškės portretas
o kur tavo psichiatras ? reikia Greitąją kviesti.
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių