Viešnagė Kaune vos nesibaigė nelaime: „Akropolio“ aikštelėje laukė pavojingas siurprizas

  • Teksto dydis:

Viešnagė Kaune vos nesibaigė nelaime. Uteniškis savo automobilį jau norėjo sukti į parkavimo vietą, kai staiga į ją nukrito ilga aikštelės lempa. 

Nemalonus siurprizas

Praėjusį savaitgalį uteniškį su kompanija į Kauną pritraukė čia vykęs olimpinis atrankos turnyras. Varžybos – „Žalgirio“ arenoje, nuspręsta kartą užsukti ir į greta esantį „Akropolį“. Ir tas kartas – su nemaloniu pavojingu siurprizu.

Sekmadienį šio prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelės pirmame aukšte vyras dairėsi, kur parkuotis. Laisvą vietą rado netoli įėjimo į „Maximą“.

Jeigu viena nukrito, gal ir kitų tvirtinimo detalės surūdijusios. Ir jų tvirtinimo konstrukcijos gal tuoj nueis velniop.

„Važinėjom, važinėjom. O, lysim į tą vietą. Ir tik nuo viršaus į pačią lempa bumb“, – įvykių eigą dėstė uteniškis. Visa laimė, kad dar nebuvo spėjęs ten pastatyti automobilio. Laimė, kad lempa krito tada, kai vieta buvo tuščia, kai nebuvo nei transporto priemonės, nei išlipančių ar praeinančių žmonių. 

„Tikiuosi, daugiau taip nenutiks. Juk lempa galėjo kam nors ant galvos užkristi. O jeigu su atviru kabrioletu kas būtų stovėjęs? O jeigu dar vaikas automobilyje? Šįkart viskas laimingai“, – kalbėjo vyras.

Apsaugininkės nesudomino

Kompanija nusprendė taip visko nepalikti. Ėmė ieškoti Kauno „Akropolio“ atstovų, norėdami pranešti apie atvejį, kad būtų įsitikinta, jog kitos lemtos laikosi tvirtai, kad būtų imtasi priemonių apsaugoti lankytojus ir darbuotojus.

Skaitytojo nuotr.

„Reikia pranešti. Jeigu viena nukrito, gal ir kitų tvirtinimo detalės surūdijusios. Ir jų tvirtinimo konstrukcijos gal tuoj nueis velniop. Šiaip lempos gi nekrenta. Bet ką ten praneši... Susiradom apsaugininkę. Papasakojom. Ji sako: ką, aš elektrikė, man neįdomu. Nieko ji nežino apie jokias lempas...“ – pokalbį perpasakojo uteniškis, įsitikinęs, kad po tokių įvykių aikštelė turėjo būti uždaryta, kol neįsitikinta saugumu.

Aiškinasi aplinkybes

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė portalui kauno.diena.lt teigė, kad bandoma išsiaiškinti uteniškio nupasakoto įvykio aplinkybes.

„Apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos ir dėkojame prekybos centro lankytojui už pilietiškumą bei atsakingų darbuotojų informavimą. Norime pabrėžti, jog visose Kauno „Akropolio“ patalpose yra vykdoma reguliari infrastruktūros priežiūra – periodiškai atliekami tiek konstrukcijų, tiek tvirtinimo elementų patikros darbai – siekiant užtikrinti visapusišką prekybos centro lankytojų ir darbuotojų saugumą. Šiuo metu nagrinėjame minimo įvykio aplinkybes, kad ateityje galėtume užkirsti kelią tokiems ar panašiems atvejams“, – teigė B. Kuodytė.

Nuo birželio 28 dienos laikinai uždarytas ketvirtas stovėjimo aikštelės aukštas. Pradėti jo dangos atnaujinimo darbai.


Šiame straipsnyje: Kauno AkropolisMaximalempaincidentasautomobilių stovėjimo aikštelėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Elektrikas

Elektrikas portretas
Tik pažiurekit kokio tvirtumo šviestuvai krito iš 4m ir niekas nesudužo nors imk ir atgal kabink (kitas jau butu gabalais išsilakstes nesurinktum)tik va laido niekur nematyti.Tokio svorio šviestuvas vien ant laido kabetu nesamone

Aisku

Aisku portretas
Tai ženklas kaimiečiui ---sėdėti savo kaime o ne važiuoti dergti Kauno!!!

Ūkvedys

Ūkvedys portretas
Matot, anksčiau būdavo koks budintis elektrikas ar ūkvedys, o dabar -samdoma firma. Ko pasekoje niekas už nieką nebeatsako ir nieko nežino ir niekas nerūpi. Jei būt užmušę - tai rūpėtų tik greitosios felčeriui.....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių