Jau trečiasis „KTU moto ride“: išskirtinis renginys vėl subūrė skirtingas kartas

  • Teksto dydis:

Pirmasis rugsėjo savaitgalis simboliškai tampa gražia KTU Alumnų asociacijos tradicija suburti universiteto alumnus, studentus ir bendruomenę bendrai kelionei motociklais, aplankant žymias ir istorines vietas Lietuvoje. Trečius metus iš eilės organizuojamas „KTU moto ride“ šiemet sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus, kurie kartu keliaudami įveikė daugiau kaip 500 kilometrų.

Pasak renginio iniciatoriaus, Kauno technologijos universiteto (KTU) Mechanikos ir dizaino fakulteto dekano Andrius Vilkausko, augantis renginio populiariumas labai padeda stiprinti alumnų bendruomenę.

„Ne kartą esame kalbėję apie tai, kas vienija skirtingų kartų ir veiklų žmones, kaip atrasti tą jungiančią giją tarp alumnų, baigusių universitetą prieš kelis dešimtmečius ir dabartinių studentų. Bendros patirtys ir bendri pomėgiai pasirodė geriausias atsakymas. „KTU moto ride“ renginys suburia motociklizmo, technikos ir technologijų gerbėjus bei kelionių mėgėjus, kuriems dienos pabaigoje nebereikia ieškoti pokalbių temų ir inicijuoti pažinties, nes po kartu nuvažiuotų šimtų kilometrų jie jau turi bendrus įspūdžius ir patirtis“, – sakė dekanas.

Kiekvienais metais žygio organizatoriai parenka vis kitokį maršrutą. Šiais metais į žygį per istorines ir žymias Lietuvos vietas su motociklais leidosi 58 motociklų ekipažai – viso daugiau nei 80 dalyvių.

Iš Kauno technologijos universiteto „Santakos“ slėnio pajudėję motociklininkai važiavo iki Sodeliškių dvaro sodybos netoli Biržų, kur aplankė senovinės technikos muziejų.

Du galutiniai žygio taškai – Klaipėdoje esantis paminklas skirtas pirmajam Lietuvos motociklininkui, nukeliavusiam nuo Baltijos iki Bengalijos – Antanui Poškai bei Palanga, kur dalyvių laukė vakarinė programos dalis – įvairios diskusijos bei žygio aptarimas.

„Šis renginys visada prasideda nuo saugaus eismo instruktažo, nuo bendro sutarimo kaip važiuojame, kada ilsimės, kada sustojame, ko vengiame ir t.t. Lietuvoje vis dar gajūs stereotipai, susiję su motociklų vairuotojais ir jų kultūra. Universitetas yra puiki aplinka keisti šiuos įsitikinimus, šalia visų kitų gebėjimų ir žinių formuoti saugaus eismo ir atsakingo elgesio kelyje įgūdžius bei dalintis skirtingomis patirtimis“, – sakė vienas šių žygių organizatorių motociklininkų klubo RC „Motobroliai“ vienas iš įkūrėjų, KTU alumnas Kazimieras Čeponis.


Šiame straipsnyje: KTU moto riderenginysmotociklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių