Jaunuolių pramoga - šaudymas į žmones (papildyta)

Kaune sulaikyti du 19-mečiai jaunuoliai, kurie įtariami Senamiestyje šaudę į žmones iš pneumatinio ginklo. Vienam nukentėjusiajam prireikė chirurgų pagalbos. 

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad Kurpių gatvės kieme antradienį vakare dirbęs vyriškis pajuto skausmą kairėje kojoje. Ją apžiūrėjęs vyras pastebėjo žaizdą, o jo sūnus teigė girdėjęs šūvį. Nukentėjusysis iškvietė policiją. Įtarta, kad į jį buvo šauta iš apleisto Palangos gatvės namo. Policija sulaikė du įtariamus jaunuolius.

Kur kas išsamiau įvykius aprašė „Kauno dienai“ laišką elektroniniu paštu atsiuntęs skaitytojas. Jo teigimu, apleistame pastate linksminosi trys vaikinai ir trys merginos. Šaudyta ne į vieną žmogų, o labiausiai nukentėjusiam prireikė rimtos medikų pagalbos. Kulka iš kojos išimta tik po operacijos.

Skaitytojas teigia, kad atvykę policijos pareigūnai nė neketino gaudyti šaulių. Du įtariamieji su ginklu sulaikyti aplinkinių gyventojų pastangomis. Jaunuoliai nuvežti į Centro policijos komisariatą ir tą pačią dieną išleisti. Komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Centro policijos komisariato viršininko pavaduotojas Danas Česnauskas pasakojo, kad pastatas, iš kurio buvo šaudyta - komisariato galvos skausmas ne vienus metus.

Aplinkiniai gyventojai ne kartą skundėsi, kad pastate lankosi ir iš jo neretai išeina apsvaigę asmenys. Jame pastebėti įtartini jaunuoliai, bėgioja smalsūs vaikai. Pastatas yra kritinės būklės, todėl baiminamasi, kad jame gali įvykti skaudžių nelaimių.

Komisariatas ir pernai, ir praėjusį mėnesį kreipėsi pagalbos į savivaldybę. Pirmą kartą ši atsakė, kad pastato savininkai įspėti, o trečiadienį atsiųstame rašte teigia, kad savininkų surasti nepavyksta. Pastato sutvarkymu niekas nesirūpina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių