Kadagių slėnio pažintinis takas – jau atviras lankytojams

  • Teksto dydis:

Arlaviškėse esantis Kadagių slėnio pažintinis takas po remonto jau atviras lankytojams. Sutvarkius prieigas, laiptus, atnaujinus pačią tako dangą, vėl galima grožėtis nuostabiais Kauno marių vaizdais bei mėgautis šlaite augančių kadagių kvapu.

„Visus ilgai laukusius, norime pakviesti pavaikščioti atgimusiu Arlaviškių pažintiniu taku, dar kitaip vadinamu Kadagių slėnio taku. Nors iškilmingas atnaujinto pažintinio tako atidarymas numatytas pavasarį, juo galima pasivaikščioti jau dabar“, – pranešė Kauno marių regioninis parkas.

2010 m. įrengtas medinis Arlaviškių pažintinis takas tarnavo vienuolika metų, tačiau laikui bėgant medinės tako dalys pradėjo sparčiai dėvėtis, tad taką teko remontuoti. Vis dėlto, takas, veikiamas klimato sąlygų, tapo nesaugus lankytis, daugelyje vietų mediniai poliai supuvo. Prieš kelis metus lankytojų mėgiamas vaizdingas Kadagių slėnis prieš kelis metus buvo uždarytas remontui, nes tako lentelės jau buvo atitarnavusios, išlūžusios ir nebuvo saugu naudotis.

Nors iškilmingas atnaujinto pažintinio tako atidarymas numatytas pavasarį, juo galima pasivaikščioti jau dabar.

Darbų metu Kauno marių regioninis parkas iš pagrindų atnaujino Arlaviškių pažintinį taką. Sutvarkyti ir laiptai, vedantys prie pat Kauno marių

Vietoje atitarnavusio medinio tako įrengtas naujas – dabar jo laikančiosios konstrukcijos yra metalinės, o medinės dalys – iš ąžuolo medienos, todėl tikimasi, kad takas tarnaus žymiai ilgiau nei pirmasis.

Prie tako priežiūros prisidėjo daugelis regioninio parko lankytojų pirkdami savanorišką lankytojo bilietą. Gražia tradicija jau buvo tapęs vienas iš paramos būdų – supuvusias tako lentas keisti naujomis, įsigyjant vardinę lentą. Visgi, lankytojų sumokėtų pinigų už savanoriškus bilietus kapitaliniam tako tvarkymui nepakako, tad reikėjo ieškoti kitų finansavimo šaltinių.

Kauno marių regioninis parko nuotr.

Naujas pažintinis takas įrengtas įgyvendinant Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)“ (Arlaviškių pažintinio tako įrengimas), finansuojamą iš ES struktūrinių fondų lėšų. Taką įrengti padėjo ir Kauno rajono savivaldybė. Statybos darbus, kurie kainavo daugiau kaip 322 tūkst. eurų.

Lentinė tako dalis, kuri yra pritaikyta ir neįgaliesiems, vingiuoja šlaito keteros viršumi, tad lankytojai visais metų laikais gali stebėti įvairias kadagių formas ir grožėtis išnirusia Dabintos sala – viena iš dviejų salų, esančių Kauno mariose.

Kadagių slėnis anksčiau buvo gavęs gražiausio pažintinio tako titulą, tad viską atnaujinus, vėl bus galima grožėtis nuostabiais vaizdais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Genute

Genute portretas
Truksta tureklo antrije puseje . Nessugu vaikams ir neigaliesiems
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių