Rekordas: Kaune pagamintas 4 metrų ilgio kebabas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pasiektas naujas rekordas – pagamintas didžiausias kebabas. Jo ilgis siekia 4,08 metro.

Gaminiui paruošti reikėjo vienuolikos metro skersmens rankų darbo lavašų, 14 kilogramų vištienos ir kiaulienos, 7 kilogramų Pekino salotų ir kopūstų, po 4 kilogramus falafelių, paprikos, pomidorų. Taip pat po du kilogramus agurkų, svogūnų ir padažo.

Kebabą ruošė keturios šviežio maisto gamyklėlės „Liuks“, rytoj oficialiai duris atveriančios Kaune, darbuotojos, o jam pakelti bei padėti ant šildyti skirtų keptuvių prireikė net dešimties žmonių.

„Naudojame tik šviežius produktus, mūsų pačių keptą mėsą ir lavašus. Taip ruošti kebabus mus išmokė iš Izraelio bei Turkijos kilę virėjai, į Kauną atvykę specialiai į „Liuks“ atidarymą“, – tvirtino gamyklėlės savininkė Jolita Linauskė.


Šiame straipsnyje: kebabasrekordaimaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Babajai man šlykštūs

Babajai man šlykštūs portretas
Kebabai babajų ėdalas. Tikri lietuviai valgo cepelinus, balandėlius, lašinius, svogūnus, česnakus, šaltibarščius ir kiaulieną! Oi... pamiršau raugintus agurkus ir kopūstus.... :-)

kebabytė

kebabytė portretas
vargeli, mūsų protėviai grabuose vartosi-džiaugiamės kebabą pagaminę...O gal taip vaidinam,kad labai mylim kitatatučius?

XYZ

XYZ portretas
Buvau vakar Kaune...Lygiai taip pat nyku, kaip ir musu provincijoje.Ir prie egles tuscia, ir prekyba ubagiska, ir pati egle siaip sau...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių