Kauniečiams šildymas šią žiemą turėtų atpigti

  • Teksto dydis:

"Manau, kad kauniečiams turime gerų naujienų – jeigu lygintume su praėjusių metų šildymo sezono pradžia, mes gaminamos šilumos kainą sugebėjome sumažinti 15 proc. – iki 17,27 ct/kWh", – teigia KTE generalinis direktorius Evaldas Paulavičius.

Šildymo sezonui pasirengė ir didžiausias Kauno šilumos bei elektros energijos gamintojas Kauno termofikacijos elektrinė (KTE).

"Be abejo, visiems aktualiausia, kokia kaina pradedamas šildymo sezonas. Manau, kad kauniečiams turime gerų naujienų – jeigu lygintume su praėjusių metų šildymo sezono pradžia, mes gaminamos šilumos kainą sugebėjome sumažinti 15 proc. – iki 17,27 ct/kWh", – teigia KTE generalinis direktorius Evaldas Paulavičius.

Pernai spalio 1 d. KTE parduodama šilumos energijos kaina savivaldybės įmonei "Kauno energija" siekė 20,39 ct/kWh.

Jo teigimu, kainos mažėjimą per metus lėmė trys priežastys. Tai – optimizuotos KTE išlaidos, naujojo elektrinės savininko sėkmingos derybos su "Gazprom" dėl ilgalaikių dujų kainų, ir šiek tiek atpigusios dujos.

Pasak E.Paulavičiaus, KTE perėjus prie biokuro, kaina sumažėtų dar bent 25 proc.

"Šiuo metu mes, kaip ir visi kiti didelių biokuro projektų plėtotojai, esame nežinioje. Buvusi subsidijavimo tvarka – elektros energijos kvotų aukcionas –  panaikinta. Dabar turėtų būti skiriama ES parama, tačiau jau kelintas mėnuo nesigirdi nieko konkretaus, o laikas tirpsta mūsų nenaudai, nes 2016 m. įsigalios nauji taršos reikalavimai, kuriems reikia pasiruošti. Jeigu šiandien perėjimo prie biokuro projektui nebeliktų kliūčių, mes pirmąjį biokuro katilą užkurtume 2015 m. rudenį, ir tada šilumos kaina Kaune susilygintų su mažiausiomis Lietuvoje", – teigė E.Paulavičius.


Šiame straipsnyje: KTEšildymasšildymo sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

HM

HM portretas
Reikia laikytis istatymu ir sildyma jungti tuomet kai tai numatyta.Niekas nekaltas, kad Savivaldybei truksta pinigu kompensacijoms ir mokyklu sildymui.Aiskiai pasakyta: 3 paros zemiau 10 laipsniu Ar bent tai supranti, Kupcinskeli.

Putiovui

Putiovui portretas
Na, jau - negi nebepameni, kiek kainavo mobilus ryšys, kiek kainavo internetas prieš 10 metų ?:) Nevaryk į kelnes, žvelk pozityviau:)

Šiltai gyvenantiems

Šiltai gyvenantiems portretas
Suprantama, kad saulė dar gana aukštai ir pro langą pašildo butus, todėl butuose nėra labai šalta, bet yra žmonių gyvenančių butuose, kurių langai išeina į šiaurinę pusę ir jokios papildomos šilumos tie butai negauna. Šiuose butuose gyvenantiems žmonėms tikrai šalta gyventi ir pats laikas būtų jungti šildymą.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių