„Kauno dienos“ studijoje – G. Duoblys: kaip apsaugoti vaikus nuo narkotikų?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi visuomenininkas Girvydas Duoblys.

Ėjo ir praėjo, kaip dažnai Lietuvos viešoje erdvėje būna, triukšmo gūsis dėl narkotikus vartojančio jaunimo. Prezidentūra pasiūlė šią problemą paskelbti „nacionalinio saugumo klausimu“, kažkas pasiūlė mokymo įstaigas aptverti tvoromis, tikrinti mokinių kuprines ir stebėti aplinką dronais. Treti tradiciškai prisiminė Islandijos pavyzdį, neakcentuodami, kad vaikų ir jaunimo užimtumas reikalauja valstybinio masto sprendimų, milžiniškų investicijų ir dešimtmečių, kol pasimatys rezultatai.

„Kauno dienos“ studijoje viešintis visuomenininkas Girvydas Duoblys ne iš žiniasklaidos pažįsta šią problemą. Jis jau kelerius metus su kolegomis dalyvauja jaunimo festivaliuose, kuriuose teikia pagalbą perdozavusiems žmonėms ir aiškinasi priežastis, pastūmėjusius jaunuolius link narkotikų ar kitų svaigiųjų medžiagų. Kaip šią problemą mato praktikas ir kokie efektyviausi jos sprendimo būdai? Apie tai kalbamės „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kam saugoti? Nupirkti jiems reikia ir paduoti. 3 kartus per dieną.

vaikus

vaikus portretas
tėvai turi SAUGOTI, opareigūnai pardavėjus gaudyti Paprasta ,kaip2x2

niekaip neapsaugosit

niekaip neapsaugosit portretas
Tai yra verslas .Apie tai reikėjo galvoti prieš 30 metų:)Dabar tai yra tiesiog loterija.Kažkam pasiseks o kažkam ne.Ir tai žiauri realybė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių