Miestiečiams išjudinti – šokiai, mankšta ir kovos menų treniruotė

Kauno valstybiniame muzikinio teatro sodelis penktadienį priešpiet suskambo dainomis ir muzika. Iki pavakarės vyksianti šventė „Sveikas, pavasari..." yra vienas Sveikatingumo metų renginių.

„Norime žmonėms pasiūlyti alternatyvą sėdėjimui prie televizoriaus, supažindinti su galimomis fizinio aktyvumo formomis, suteiksime informacijos apie įvairias mankštas, laukia ir kovos menų profesionalų pasirodymas bei patarimai“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro viešųjų ryšių specialistė Dovilė Rusytė.

Pasirodymus šventei parengė Kauno miesto mokyklinių ir ikimokyklinių įstaigų ugdytiniai, Lietuvos kovos menų sąjungos nariai, čia taip pat vyko šiaurietiškojo ėjimo praktinis seminaras.

Kovos menų specialistai, judėję pagal muziką, rodė kovos menams būdingus judesius, kurie puikiai galėtų tikti ir linksmai kasdieninei mankštai.

Jų pasirodymą stebėjusi Kauno ryšininkų mokyklos pirmakursė Dovilė Bukauskaitė sakė kelis kartus per savaitę lankanti sporto klubą, tačiau ir ji, ir bendramokslė Viktorija Lukoševičiūtė teigė, jog laiko kasdieninei mankštai nebelieka. „Bet apie tai susimąstome“, – tikino merginos.

Visi norintieji renginio metu kviečiami pasimatuoti savo kraujo spaudimą, ūgį, svorį bei sužinoti savo kūno masės indeksą.

Renginio programoje – Lietuvos sporto universiteto studentų suteikta galimybė išmatuoti savo jėgą, fizinį pajėgumą ir orientaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių