Naujakurių traukos centras – Šilainiai

  • Teksto dydis:

Šilainiuose laukiamas dar vienas NT vystytojų UAB „Norvegijos Kontaktai“ ir architektų biuro „Ugnius + architektai“ projektas – „Šilainių Naujakuriai“.

Vertas dėmesio

„Smagu, kad Kaune pastebime vis daugiau įdomesnių projektų, kurie orientuoti ne tik į vystytojo finansinę, bet ir į klientui, ir miestui kuriamą pridėtinę vertę. Tai gerina naujakurių gerovę ir miesto įvaizdį“, – atkreipė dėmesį architektas Ugnius Vasiliauskas, projektuotojų grupės „Ugnius + architektai“ vadovas ir vienas „Šilainių Naujakurių“ projekto kūrėjų.

Modernus šešių aukštų daugiabutis namas „Šilainių naujakuriai“ – neabejotinai vertas geriausių būsto savo šeimai ar investicijai variantų sąrašo vertinant visus parametrus, ypač aukštos kokybės, patogumo ir kainos santykį.

„Šilainių naujakuriai“ puikūs ir savo vieta, ir architektūra, pridėtine verte, išdėstymu, vaizdais pro langus ir ne tik.

„Šilainiai miestiečiams labai patinka. Tuo patys įsitikinome šioje miesto dalyje vystydami įspūdingą daugiabučio projektą „Du žaibai“, kotedžų ir butų kvartalus „Šilojus“ ir „Tyrlaukis“, – teigė „Norvegijos kontaktų“ nekilnojamojo turto pardavimo vadovė Izabela Murauskaitė.

Šilainių senbuviai vienbalsiai galėtų patvirtinti, kad šis mikrorajonas – strategiškai itin patogioje Kauno vietoje. Projekto vystytojas „Norvegijos kontaktai“, kuris savo objektus pats ir stato, remdamasis solidžia savo patirtimi, garantuoja kokybę, sutvarkytą aplinką ir infrastruktūrą, o pasirinkta vieta dėkinga tuo, kad šalia – nedidelis parkas, mokyklos, vaikų darželiai, gydymo, pramogų įstaigos, prekybos centrai, greitai pasiekiami ir pėsčiomis.

Šilainiškiai džiaugiasi puikiu ir greitu susisiekimu su miesto centru (iki Kauno senamiesčio vos 4 km!), netoli esančiais keliais, vedančiais į svarbiausias šalies magistrales. Traukiant į pajūrį ar grįžtant iš jo nereikės vargti įveikiant Kauno spūstis, nes tam nereikės užsukti į miestą.

Atostogoms ar verslo reikalams Lenkijoje, kitose šalyse ar miestuose, pasiekiamuose per magistralę „Via Baltica“, – taip pat patogiau ir greičiau pajudėti iš Šilainių nei iš kitos Kauno vietos.

Bus atnaujintas parkas

Naujakurių gatvė, kurioje vystomas projektas, ir jos prieigos U. Vasiliauskui imponuoja tuo, kad būtent šioje mikrorajono dalyje yra nemažai žaliųjų miesto plotų, natūralių gamtinio karkaso elementų. Tai patogi susisiekti ir kartu ir atokesnė mikrorajono gatvė, atitrūkusi nuo pagrindinių gatvių.

„Sklypas, kuriame suprojektuotas pastatas, ribojasi su vienu iš parkų. Džiaugiamės, kad, mums rengiant daugiabučio namo projektą, Kauno miesto savivaldybės iniciatyva kartu buvo rengiamas ir minėto parko atnaujinimo projektas. Tai prisidės ne tik prie mūsų projektuoto objekto naujakurių, bet ir prie viso rajono gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo”, – komentavo architektas U. Vasiliauskas.

Kokia projekto „Šilainių Naujakuriai" žinutė? Darniai įsilieti į jau esamą mikrorajono užstatymą, stengiantis išnaudoti aplinkos teikiamus privalumus (parką, kitus žaliuosius plotus, esamą kelių ir gatvių, patogų viešojo transporto, mokyklų, vaikų darželių tinklą ir t. t.).

„Savo projektuojamu objektu stengėmes neišsiskirti iš bendro konteksto, su juo nekonkuruoti, bet jį papildyti. „Šilainių naujakuriai“ atspindi natūralią miegamųjų rajonų plėtrą, kuri yra neatsiejama nuo natūralios šiuolaikinių miestų plėtros“, – sakė U. Vasiliauskas.

Projektas: šiame name Naujakurių gatvėje galės įsikurti keliasdešimt šeimų. („Ugnius + architektai“ vizualizacijos)

Didelės terasos ir balkonai

Šiuolaikiniams naujiems daugiabučiams keliami aukšto reikalavimai. Projektas „Šilainių Naujakuriai“ šiuos reikalavimus gerokai viršija.

„Projektiniai sprendiniai atitinka visus šiuolaikiniams projektams keliamus reikalavimus. Pastatas yra A++ energinio naudingumo klasės, o tai žymiai sumažina būsto išlaikymo išlaidas, sklype suprojektuota daugiau žaliųjų plotų, nei nurodyta įstatymais, įrengtos elektromobilių aikštelės su krovimo stotelėmis ir t. t.“, – vardijo U. Vasiliauskas.

Jis džiaugėsi ne visai standartiniais sprendimais stengiantis pagerinti naujakurių gyvenimo kokybę. „Suprojektuoti butai, kurie turi didžiules terasas arba balkonus kituose pastato aukštuose. Iš aukščiau esančių balkonų atsiveria nuostabus vaizdas į šalia esantį parką“, – pasakojo architektas.

Tvirtas mūrinis namo fasadas bus padengtas naujos kartos lanksčiomis „Klinkerit“ plytelėmis. Veidrodiniai atspindintys dideli butų langai saugos patalpas nuo saulės ultravioletinės spinduliuotės ir suteiks pastatui išskirtinį dizainą.

Pirmuose aukštuose esantys butai turės savo kiemelius, į kuriuos ves erdvios terasos. Jas dėl nestandartinio pastato tūrio turės ir ketvirto, ir penkto aukšto butai. Kiti butai – su patogiais balkonais.

Butus galima rinkis dviejų arba trijų kambarių, po 35–50 m2 ir atitinkamai 35–62 m² ploto. Kolektorinis (pagal individualų poreikį), grindinis šildymas. Labai ergonomiškai suskirstytos butų erdvės.

Šalia namo – saugi vaikų žaidimų aikštelė, atokiau jos – antžeminė automobilių aikštelė.

Kaip išsirinkti?

Architekto pasiteiravome, kas iš pirmo žvilgsnio galbūt nekrinta naujakuriams į akis, bet ką, renkantis naują būstą, tikrai vertėtų įvertinti norint patogaus ramaus gyvenimo?

„Visų pirma, siūlyčiau pasidomėti projekto vystytoju, statytoju, jo istorija, jau padarytais darbais. Aišku, įvertinkite NT objekto vietą, aplink esančią infrastruktūrą – ar yra įrengti keliai, ar atvesti elektros, šilumos, vandens, kiti komunaliniai tinklai“, – patarė pašnekovas.

Jei dar nėra infrastruktūros, jeigu projektas vystomas dar negyvenamoje teritorijoje, būtina pasverti rizikas ir gauti aiškius vystytojo atsakymus, kada infrastruktūra atsiras.

Taip pat atkreipkite dėmesį į pridėtinę vertę kuriančius projekto elementus. Dažnai matome, kad projektai rengiami laikantis normų ir įstatyminės bazės, nors visi suprantame, kad normos nėra viršutinė riba, tai tik atskaitos taškas. Juk galima suprojektuoti didesnius nei norminiai langus. Galima didinti patalpų aukštį ar erdvę projektuojant aukštesnes lubas, nei aprašyta normose. Galima planuoti ne minimalius reikalavimus atitinkančius balkonus, o gerokai didesnius – tuo taip pat išsiskiria „Šilainių naujakurių“ projektas. Tokiuose balkonuose ar terasose gerokai smagiau vakaroti ir t. t.“ – pavyzdžių pateikė U. Vasiliauskas.

Vieta:

„Šilainių Naujakurių“ šešiaaukštis iškils Naujakurių g. 72, Kaune.

Daugiau informacijos https://silainiunaujakuriai.lt/.

Tel. +370 699 33 334 arba e. p. izabela@norvegijoskontaktai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas

Zenonas portretas
Iš išorės namas atrodo gražiai ... Bet atidžiai apžiūrėjus visą bendrą planą, aiškiai matosi, kad butuose VIRTUVĖS be langų... Kažkaip neįprasta. .. Bet VIRTUVĖJE langas tiesiog būtinas.... Virtuvė bendroje erdvėje su svetaine -- langai tik svetainėje. ... Gal planuotojas dirbtinis intelektas, kuris realiame gyvenime nėra nei dienos gyvenęs.....???

Nepatogus išplanavimas

Nepatogus išplanavimas portretas
Virtuvė ir svetainė vienoje erdvėje. Apstatymas - Virtuvės baldai - stalas su kėdėmis ir minkšta dalis su sofa, taip atrodytų vaizdas tokiame bute. O sekcijai vietos nelieka - bet skaitomas kaip kambarys... Toks išplanavimas neturėtų vadintis kaip svetainė sujungta su virtuve. Tai tik virtuvė su minkšta dalimi. Butai labiau tinkantys tik laikinam gyvenimui, bet ne pastoviam ilgamečiai gyvenimui. Pagal bendrą plano vaizdą pažiūrėjus labai keisto išplanavimo butai. Balkonai be stotelių.

Ypac bus linksma

Ypac bus linksma portretas
tiems butams kuriems prie pat langu prikista maziems vaikams zaisti aikstele...langu jau neatsidarysi....
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių