Nufilmuota: ką daryti su nevalyvais ir neblaiviais keleiviais?

  • Teksto dydis:

„Nemanau, kad tai yra normalus troleibuso vairuotojo elgesys“, – kreipėsi portalo kauno.diena.lt skaitytojas. „Galima tikrai kažką sugalvoti su nepageidaujamais keleiviais, bet tikrai juos ne jėga išstumti iš troleibuso“, –  svarstė vyras, pasigedęs žmogiškumo.

Atsiųstame vaizdo įraše situacijos pradžios nėra. Matosi, kaip iš troleibuso dingsta, panašu, kad išvilkto, žmogaus kojos. Troleibuso vairuotojas įlipa į transporto priemonę, dar paima, kaip galima spėti, išvilktojo, krepšį ir jį išneša lauk.

Dėl komentaro kreipėmės į „Kauno autobusus“. Atstovė Greta Makūnaitė patvirtino, kad situacija nufilmuota Kaune, viename „Kauno autobusų“ vykdomame troleibuso maršrutų.

Siekiant užtikrinti tinkamą paslaugų kokybę bei kitų keleivių saugumą, vairuotojas prievarta jį išlaipino iš troleibuso.

„Peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kameras nustatyta, kad šis incidentas įvyko vasario 17 d., Geležinkelio stoties viešojo transporto stotelėje. Troleibuso vairuotojo teigimu, į transporto priemonę įlipo galimai neblaivus asmuo ir atsigulė ant grindų. Nuo asmens sklido nemalonus kvapas, bilieto jis taip pat nebuvo įsigijęs. Važiavę šiuo troleibusu keleiviai paprašė vairuotojo šį keleivį išlaipinti, tačiau į vairuotojo prašymą palikti transporto priemonę keleivis nereagavo. Siekiant užtikrinti tinkamą paslaugų kokybę bei kitų keleivių saugumą, vairuotojas prievarta jį išlaipino iš troleibuso“, –  komentavo G. Makūnaitė.

 

 

Skaitytojo vaizdo įrašas

Ji priminė, kad autobuso ar troleibuso „vairuotojas turi teisę nevežti neblaivių arba bilieto neįsigijusių keleivių – tą numato keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo maršrutais Kauno mieste taisyklės“.

Pateikė tai numatančią ištrauką iš Keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo maršrutais Kauno mieste taisyklės.

„37. Vairuotojas turi teisę:

37.1. išlaipinti keleivius, atsisakiusius sumokėti už važiavimą pagal Taisyklių 23.1 papunktį;

37.2. nepriimti neblaivių, su nešvariais drabužiais, su draudžiamu vežti bagažu, keliančių grėsmę kitų keleivių sveikatai ar kitaip pažeidžiančių Taisykles keleivių arba tokius keleivius išlaipinti artimiausioje stotelėje;

37.3. vežėjo pavedimu atlikti keleivių kontrolę;

37.4. esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms ar itin dideliam norinčiųjų įlipti stotelėje keleivių skaičiui priimti sprendimą leisti keleiviams įlipti ne tik pro priekines, bet ir pro kitas autobusų ir troleibusų duris;

37.5. neišvažiuoti iš stotelės, jei keleivis nesilaiko įlaipinimo taisyklių, atsisako pažymėti elektroninį bilietą arba įsigyti popierinį bilietą“.


Šiame straipsnyje: troleibusaskeleivisVairuotojasalkoholisneblaivus keleivisišvelka keleivįskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausia yra

geriausia yra portretas
iš to modernaus elektrinio autobuso persėsti į seną penkiavietį opelį

Dar Gyneja

Dar Gyneja portretas
Yra ystatymas keleiviu pervezimo paslaugu ,taigi vairuotojas tikras saunuolis,kad nenumojo ranka ir islaipino ta nevykeli,o pasipiktinusi keleive lai pastovi prie apsišlapinusiu,prarugusiu,girtu kanduku ir uosto.Šaunuolis vairuotojas .

kaunietė

kaunietė portretas
Ne vairuotojo pareigavargti su tokiais. Vakar važiavau su trejule. Keikiasi, šūkauja, smirda alkoholiu.|Pagalvojau, gal vairuotojas galėtų iškviesti policiją, gautų baudas už viešosios tvarkos pažeidimą, tuomet tokių sumažėtų. Buvo dar ne degradavę, vidutinio amžiaus. Gal drausmintų ir nesmirdėtų viešoje vietoje?
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių