Padėkota mokinių gerumo akcijos dalyviams

  • Teksto dydis:

Balandžio 12 d. Garliavos Jonučių progimnazijoje vyko Kauno rajono mokinių gerumo akcijos „Atverkime širdis“ padėkos renginys.

Prie jau dešimtąjį kartą organizuojamos akcijos šiemet prisijungė visos 27 Kauno rajono mokyklos ir trys darželiai. Padėkoti už gražius darbus ir pasidžiaugti pasiektais rezultatais atvyko Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė, Tarybos narė Rasa Kazakevičienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius, Labdaros ir paramos fondo „Susivieniję gerumui“ direktorė Agnė Jociuvienė.

„Kartais tik darydami gerus darbus galime pamatyti, kiek daug šalia yra žmonių, kuriems esame reikalingi. Manau, toks ir yra gerumo akcijos pagrindinis tikslas: nors maža dalelyte prisiliesti prie kito žmogaus širdies. Nuoširdžiai tikiu, kad dešimt metų – dar ne pabaiga ir tradicija tęsis toliau“, – dėkodama už pilietiškumą ir bendruomeniškumą susirinkusiems kalbėjo vicemerė Raminta Popovienė.

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė ir gerumo akcijos iniciatorė Miglė Trainienė pasakojo, kad dar spalį posėdžiavusi Kauno rajono mokinių taryba nusprendė, kad antrus metus galėtų savo veiklomis padėti nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams. Praėjusiais metais visų Kauno rajono gimnazijų, progimnazijos ir pagrindinių mokyklų mokiniai su mokytojų ir tėvų pagalba pagamino 3 tūkst. apkasų žvakių elektros energijos neturintiems gyventojams ir kovotojams.

Šiais metais akcijos rezultatai džiugina dar labiau: pagaminta 1 tūkst. apkasų žvakių, surinkta 300 kg parafino, 15 kg kartono,1 tūkst.  skardinių apkasų žvakių gamybai, numegzta 250 porų kojinių, surinkta 100 kg siūlų (kojinėms megzti), paaukota 350 kg maisto produktų, 400 dėželių mėsos konservų, penki miegmaišiai, šeši patalynės komplektai, 25 pledai, šešios dėžės šiltų drabužių, 20 vaistinėlių, devynios dėlionės vaikams, pasiūta 20 palučių, nupinti du maskuojamieji tinklai. Visas priemones į Ukrainą pristatė labdaros ir paramos fondas „Susivieniję gerumui“.

„Manau, tokių akcijų nauda abipusė: ugdomas vaikų pilietiškumas, visuomeniškumas, savarankiškumas, meilė ir atjauta savo artimui ir nelaimės ištiktam žmogui“, – teigė Kauno rajono mokinių tarybos kuratorė M. Trainienė.

Per dešimt metų mokiniai nuveikė ir daugiau gražių darbų: savanoriavo Kauno rajono senelių, vaikų globos namuose, slaugos ligoninėse, vaikų dienos centruose, gyvūnų globos namuose. Vaikai prižiūrėjo partizanų, už laisvę kovojusiųjų kapus, teikė pagalbą migrantų šeimoms, lankė vienišus ir socialinės pagalbos prašančius žmones, tvarkė jų aplinką, padėjo nelaimės ištiktoms šeimoms. Taip pat mokiniai rengė kultūrinius, pramoginius ir labdaros renginius, sveikatos stiprinimo, kulinarijos, piešimo, dailės ir muzikos terapijos užsiėmimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių