Prie Lampėdžio ežero apsilankęs kaunietis: pokyčiai situacijos nepagerino, čia – ir toliau chaosas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį kelis kartus prie Lampėdžio ežero apsilankęs kaunietis gūžčioja pečiais: nors dabar čia yra įrengta Paplūdimio zona, kur už automobilių stovėjimą tenka susimokėti, kai kurie vairuotojai savo transporto priemonę palieka nepaisydami kelio ženklų. 

„Ir anksčiau čia atvažiavę kauniečiai dažnai nepaisydavo draudžiančių stovėti ir sustoti ženklų, tačiau dabar apmokestinta Paplūdimio zona situacijos tikrai nepagerino, čia – ir toliau chaosas. Mašinų, paliktų ant ant žolės, keliukų, po draudžiančiais stovėti ženklais – daugybė“, – sakė kaunietis.

Anot jo, kai kurie žmonės nustemba pamatę, kad Lampėdžiuose prie ežero dabar už automobilių statymą tenka ir susimokėti.

„Kai kurie burbėdami moka, kiti važiuoja gilyn į mišką, – sakė vyras. – Nesuprantu, ar gaila žmonėms už valandą susimokėti 50 euro centų arba statyti automobilius tvarkingai, nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių?“

Autobusų stotelėje „Lampėdžiai“, kur stovėjimas yra nemokamas, anot pašnekovo, taip pat nelengva rasti laisvų vietų automobiliams. „Dabar čia esanti krepšiniui skirta vieta – automobilių apsuptyje“, – pastebėjo vyras.

 

Portalas kauno.diena.lt rašė, kad Kaune mažėja vietų, kur galima nemokamai palikti savo automobilį.

Miesto valdžia nurodė, kad esą parkavimo zonų plėtra ir didesnis apmokestinimas turėtų prisidėti prie darnaus judumo ir paskatinti gyventojus naudotis ekologiškomis transporto priemonėmis.

Kaip buvo skelbta, pokyčiai palietė ir poilsiautojus, atvykstančius prie mieste esančių vandens telkinių. Dėl labai didelio stovėjimo vietų užimtumo vasaros sezono metu keturios teritorijos priskirtos prie Paplūdimio zonų, kuriose rinkliava galios nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 dienos (1 val. – 0,5 Eur).

Į paplūdimio zonas patenka aikštelės greta Kauno marių paplūdimio (priešais R. Kalantos g. 21A) ir iki vasaros planuojamas naujai įrengti plotas parkavimui greta Lampėdžių kempingo (Raudondvario pl. 190). Analogiškos parkavimo zonos palies ir Gervių bei Dovinės gatves kitame Lampėdžio krante.

Beje, dalyje Dovinės gatvės numatyta apskritai riboti transporto priemonių stovėjimą, taip įvedant daugiau tvarkos, kad automobiliai nebūtų statomi ant žalios vejos, o jų nuolatiniai srautai dulkėmis bei triukšmu nedrumstų vasarotojų poilsio ties senuoju Lampėdžio pliažu.


Šiame straipsnyje: Lampėdžio ežerasautomobiliaiautomobilių statymasPaplūdimio zonaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Mere baik melzti Kauno gyventojus ateis gi rinkimai ir ka tada reiks daryti?????

Ar jums stogai pavaziavo

Ar jums stogai pavaziavo portretas
tie kurie pateisina mokescius. Tada visas viesas apmokestinkim ... Jei nesi pasiturintis, sedek namuose ... Pasakyciau kokioj valstybej gyvenam ....

zigmas

zigmas portretas
Na tai ko jūs kauniečiai verkšlenate ,kad negalima Lampėdžiuose praeiti dėl mašinų užstatymo juk nėra šaligatvių .Svarbu,kad miesto centras blizga tai visi mato , o miesto pakraščiai tai mato tik tie nesusipratėliai ir dejuoja ,tylėkit tai supyks miesto valdovas ir jūs nieko geresnio niekada negausite svarbu,kad miesto centras blizga tai visi mato ir giria poną merą
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių