Didžiausia gyventojų parama – „Penktai kojai“, „Marijos radijui“ ir „Žalgiriui“

Palyginti su praėjusiais metais, Kauno organizacijos šįmet gaus 200 tūkst. litų daugiau paramos, surinktos iš gyventojų sumokėto pajamų mokesčio. Šiemet Kauno organizacijoms iš viso bus atseikėta 5,39 mln. litų.

Palyginti su praėjusiais metais, Kauno organizacijos šįmet gaus 200 tūkst. litų daugiau paramos, surinktos iš gyventojų sumokėto pajamų mokesčio. Šiemet Kauno organizacijoms iš viso bus atseikėta 5,39 mln. litų.

Nepamiršo ir "Žalgirio"

Valstybinė mokesčių inspekcija nuo spalio 1 d. pradėjo atseikėti lėšas paramos gavėjams. Didžiosios dalies gyventojų skirta parama siekia 100 litų, o per 5 tūkst. litų parama nubyrėjo iš 87 asmenų.

Iš Kauno organizacijų, gyventojai dosniausi buvo gyvūnų gerove besirūpinančiai viešajai įstaigai „Penkta koja“ – ji gaus 246,9 tūkst. litų. Pernai ši organizacija paremta 168 tūkst. litų, o užpernai – 60 tūkst. litų.

Antroje vietoje šįmet liko viešoji įstaiga „Marijos radijas“, kuriai gyventojai skyrė 98,7 tūkst. litų.

Lietuviai neliko abejingi ir finansinių sunkumų turėjusiems Lietuvos krepšinio lygos čempionams – „Žalgirio“ komandai. Jų sąskaita artimiausiu metu turėtų pasipildyti 91 tūkst. litų.

Krepšinio mokyklai „Tornado“ lietuviai skyrė 46,8 tūkst. litų, Kauno „Ąžuolo“ katalikiškai vidurinei mokyklai – 46,6 tūkst. litų. Kitos organizacijos, įstaigos, mokyklos, bažnyčios sulaukė šiek tiek mažiau finansinės paramos.

Persikels į naujus namus

Portalo kaunodiena.lt kalbinta viešosios įstaigos „Penkta koja“ direktorė Agnė Volockytė negailėjo gražių padėkos žodžių visiems, kurie skyrė paramą šiai organizacijai.

„Džiaugiamės, kad žmonės mato mūsų darbą ir jį vertina. Tikrai smagu, kad yra norinčiųjų mums padėti“, – kalbėjo A. Volockytė.

Ji užsiminė, kad organizacija įsiskolinusi, nes reikia nuolat veterinarams mokėti už gyvūnų gydymą, globotiniams pirkti maistą. Taigi pirmiausia planuojama atiduoti skolas, o tada pagalvoti apie įkurtuves.

„Mūsų pagrindinis tikslas – šią žiemą sutikti šiltai ir po stogu. Prieš dvejus metus Linksmakalnyje, Kauno rajone, nusipirkome pastatą, kurį remontuojame. Šios paramos dėka galėsime baigti remontą ir persikelti į naujus namus“, – džiūgavo A. Volockytė.

„Penkta koja“ turi išsikelti iš dabartinių nuomojamų patalpų Aleksote. Šiuo metu šunys ir katės gyvena lauko sąlygomis, glaudžiasi būdose ir voljeruose.

„Mūsų naujuose namuose bus ne tik gyvūnų prieglauda, bet įsikurs ir dienos centras. Pas mus moksleiviai galėtų atvykti pasiklausyti paskaitų apie gyvūnų priežiūrą“, – pasakojo pašnekovė.

Pinigai – ir krepšininkų algoms

Sužinojęs apie dosnią paramą, „Žalgirio“ krepšinio klubo komunikacijos direktorius Almantas Kiveris irgi džiaugėsi.

„Kiekvienas gautas litas mums yra didelė parama“, – sakė A. Kiveris.

Jo teigimu, lėšos bus naudojamos komandos reikmėms. „Pinigai bus skiriami išmokėti atlyginimus žaidėjams. Be to, nemaža suma susidaro nuolat vykstant į Eurolygos varžybas, tad bus galima padengti šias išlaidas“, – sakė A. Kiveris.  

„Marijos radijas“ gyvuoja tik iš gyventojų suaukotų pinigų. Radijo administratorė Stasė Raščiuvienė portalui kaunodiena.lt teigė, kad mėnesinės išlaidos nemažos – maždaug 90 tūkst. litų.

„Laidų transliavimas, darbuotojų atlyginimai, patalpų nuoma, elektra, vanduo, šildymas, kelionių išlaidos, nes per radiją kasdien transliuojamos mišios vis iš kito miesto“, – administratorė vardijo, kur bus išleisti gauti pinigai.

2 mln. litų didesnė parama

Finansinė parama įvairioms Lietuvos organizacijoms šiemet iš viso siekia 42,7 mln. litų. Praėjusiais metais šalies gyventojai joms skyrė šiek tiek mažiau – apie 40,8 mln. litų.

Šiemet paramos iš gyventojų sulauks 20,1 tūkst. skirtingų gavėjų, o praėjusiais – 18,9 tūkst. Lėšos, kaip numato teisės aktai, turėtų būti pervestos iki lapkričio 15 d. 

Šiais metais, kaip ir pernai, tarp visų Lietuvos organizacijų didžiausią piniginę injekciją gaus labdaros ir paramos fondas „Bėdų turgus" (417 tūkst. litų) bei gyvūnų gerove besirūpinančios organizacijos „Penkta koja" (246 tūkst. litų) ir „Lesė" (243 tūkst. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

2 gaila

2 gaila portretas
Mokykla yra valstybes finansuojama istaiga jei ka, jai paramos nereikia

Gaila

Gaila portretas
ATSIPRASAU SUKLYDAU Kad gyvuneliams atiteko pinigai, geriau butu mokykloms nueje ...

Gaila

Gaila portretas
Kad mokykloms atiteko pinigai, geriau butu gyvuneliams nueje...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių