Vasarą – galimybė dantų tiesinimo kapas įsigyti pigiau

  • Teksto dydis:

Ortodontai pabrėžia įvairius dantų tiesinimo kapomis privalumus, palyginti su tiesinimu breketais. Prireikus kapas galima išsiimti, o prieš valgant tai padaryti būtina. Tačiau sportuoti su kapomis galima, tai daryti yra saugiau nei su breketais.

Tinka profesionalams

Dantų tiesinimas kapomis paremtas naujausiomis technologijomis. Kiekvienam asmeniui individualiai gaminamos skaidrios, beveik nematomos kapos kiekvieną dantį stumia itin tiksliai apskaičiuota reikiama kryptimi. Priklausomai nuo sąkandžio problemos, dantų tiesinimas kapomis dažniausiai trunka nuo 6 mėnesių iki 2 metų. Būtina sąlyga – kapas nešioti ne mažiau kaip 22 valandas per dieną. Taigi, su jomis tenka ir miegoti, ir kalbėti. Tačiau, valgant ir geriant spalvotus gėrimus, jas reikia išsiimti.

„Valgyti su kapomis negalima dėl keleto priežasčių. Visų pirma, tai nehigieniška. Susikaupę maisto likučiai gali dirginti dantenas, o dėl cukraus poveikio didėja karieso atsiradimo rizika. Be to, valgant kapos gali lūžti, o nuo spalvotų maisto produktų ir gėrimų – nusidažyti“, – pasak „Šypsenos akademijos“ gydytojos ortodontės Gretos Jovarauskienės, vienintelis skystis, kurį geriant kapų nereikia išsiimti, yra vanduo.

 Sportuoti su kapomis saugu – saugiau nei su breketais.

Greta Jovarauskienė:„Jei kamuolys pataikytų į lūpų sritį, breketai gali prakirsti burnos ertmės gleivinę iš vidaus, o su kapomis tokių traumų rizika – minimali.“/ „Šypsenos akademijos“ nuotr. 

„Breketus pasirinkę profesionalūs sportininkai turi dėtis ir apsauginę sportinę kapą, nes sportuojant breketai gali pažeisti gleivinę. Tarkim, jei kamuolys pataikytų į lūpų sritį, breketai gali prakirsti burnos ertmės gleivinę iš vidaus, o su kapomis tokių traumų rizika – minimali, nes jų paviršius lygus“, – palygino G. Jovarauskienė.

Nešiojant kapas gali šiek tiek pasikeisti kalba, artikuliacija, kai kuriems pacientams gali atsirasti nedidelio laipsnio šveplavimas. Kitiems pavyksta puikiai adaptuotis ir jie su kapomis kalba lygiai taip pat, kaip ir be jų. Vis dėlto, jei iškyla tam tikrų sunkumų kalbėti nešiojant kapas, prieš svarbų susitikimą ar pokalbį jas galima tiesiog išsiimti.

Nedidelė dalis žmonių pasižymi stipriai išreikštu pykinimo refleksu – juos kartais pykina net valantis dantis. Gydytojos ortodontės teigimu, šiuos žmones gali truputėlį pykinti ir burnoje jaučiant kapas, tačiau daugeliu atvejų pacientai jokio pykinimo nejaučia. Taip yra dėl to, kad kapos nedengia, dėl to ir nedirgina gomurio gleivinės.

Gydymo kursui pasibaigus

Gydymo kapomis kursui pasibaigus, žmogus visą gyvenimą gali džiaugtis tiesiais dantimis. Tačiau reikia pasirūpinti, kad jie nepradėtų judėti į savo ankstesnę vietą.

 „Žmogaus dantys juda visą gyvenimą. Dėl to, baigus ortodontinį gydymą, prie priekinių dantų liežuvinės pusės neterminuotam laikui fiksuojami du retenciniai lankai arba skiriami išimami retenciniai aparatai, tačiau dažniausiai skiriami ir išimami, ir fiksuoti aparatai kartu. Išimami reteineriai paprastai nešiojami nakties metu. Pirmais metais mes rekomenduojame juos dėtis kiekvieną naktį, antrais – kas antrą, vėliau neterminuotai – dvi naktis per savaitę. Tai gali būti ne tik retencinės kapos, bet ir retencinės plokštelės, retencinis monoblokas – priklausomai nuo buvusios sąkandžio anomalijos“, – G. Jovarauskienė pabrėžė, kad šių aparatų reikia visiems pacientams be išimties – tiek po gydymo breketais, tiek kapomis.

Retencinė kapa atlieka ne tik pagrindinę dantų išsaugojimo esamoje vietoje funkciją. Jei pacientas naktį griežia dantimis, tokia kapa apsaugo plombuotus, restauruotus dantis nuo galimų skilimų.

Akcija dantų tiesinimo kapoms „Šypsenos akademijoje“ galioja iki rugsėjo 1 d. Pirmą kartą šios odontologijos klinikos istorijoje taikoma dviguba akcija: 65 proc. nuolaida tyrimams ir iki 25 proc. nuolaida dantų tiesinimo kapoms „AirNivol“.

Pripažinta klinika

Odontologijos paslaugų lyderė Lietuvoje „Šypsenos akademija“ keturiuose miestuose teikia visas odontologijos paslaugas.

Prioritetas: „Mums svarbu, kad mūsų pacientai gautų aukščiausią kokybę už prieinamą kainą“, – sako G. Krikščiūnienė. / „Šypsenos akademijos“ nuotr.

„Mes nuo pat pradžių siekėme sujungti visas odontologines specializacijas: pirminį lygį – dantų gydymą ir higieną, ir antrines paslaugas: periodontologiją, endodontologiją, burnos, veido ir žandikaulio chirurgiją, ortopediją ir ortodontiją, taip pat specializuotas paslaugas vaikams. Mums tai pavyko ir šiandien esame sparčiausiai augantis odontologijos tinklas, mus renkasi įspūdingas skaičius naujų pacientų. Kiekvieną mėnesį sulaukiame nuo 500 iki 900 naujų, pas mus dar nesilankiusių pacientų registracijų“, – pastebėjo „Šypsenos akademijos“ direktorė Gintarė Krikščiūnienė.

Ji prisipažino, kad sunkiausiai sekėsi suburti ortodontų komandą, mat šios specializacijos gydytojų Lietuvoje labai trūksta. „Mūsų raktas į sėkmę buvo orientacija į technologijas, investicija į mokymus, kompetencijų auginimą ir naujausių gydymo metodikų taikymą. Tai padėjo suburti gausią, net 6 ortodontų, komandą ir visą būrį ortodontinio gydymo koordinatorių“, – teigė „Šypsenos akademijos“ direktorė.

„Mums svarbu, kad mūsų pacientai gautų aukščiausią kokybę už prieinamą kainą. Dėl aktyvių derybų, turimų partnerių ir pasiektų laimėjimų galime pasiūlyti savo pacientams labai geras sąlygas. Visa mūsų komanda kiekvieną dieną aktyviai dirba, kad šiemet sukurtą kainos ir kokybės santykį galėtume savo pacientams pasiūlyti kuo ilgiau, tikimės – visada“, – G. Krikščiūnienės žodžiais, tai, ką klinikai pavyko pasiekti, yra didelis pokytis odontologijoje ir didelės galimybės žmonėms.

„Šypsenos akademija“ – pripažinta įmonė. Ji yra pelniusi sertifikatus „Top įmonė“, „Stipriausi Lietuvoje“ ir „Gazelė“.

„Sertifikatas „Stipriausi Lietuvoje“ teikiamas finansiškai patikimiausioms šalies įmonėms. Jis patvirtina, kad vykdome finansinius įsipareigojimus ir vystome sąžiningą ir skaidrią verslo kultūrą. Jau trečią kartą pelnytas sertifikatas „Top įmonė“ patvirtina, kad esame kurianti vertę ir klojanti tvirtą ekonominį pamatą valstybei įmonė. „TOP įmonė 2022“ kriterijus atitinka vos 6 proc. šalies įmonių, todėl džiaugiamės galėdami būti tarp perspektyvių ir ekonomiškai stabilių įmonių.

„Gazelės“ nominacija suteikiama veržlioms, sparčiai augančioms ir sėkmingai veiklą vykdančioms įmonėms Lietuvoje“, – „Šypsenos akademijos“ nuopelnus vardijo G. Krikščiūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo  portretas
Girdejau kad Kaune PIGIAI dantys kazkoks stalius remontuoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių