Automobilį padegę mažamečiai nustatyti, kaip ir bengališkas ugneles jiems neteisėtai pardavęs asmuo

  • Teksto dydis:

Nustatyti neeilinio įvykio, patekusio ne tik į Dainavos bendruomenės feisbuką, bet ir į kovo 20-osios Kauno ugniagesių gelbėtojų bei policijos suvestines, kaltininkai.

Aptarinėjant šį nemažą sumaištį sukėlusį automobilio „Toyota Sienna“, pasistatyto kelioms valandoms prie vieno V. Krėvės prospekto daugiabučio, padegimą, įtarimo šešėlis krito ant vietinių gyventojų, galimai taip išliejusių savo pyktį dėl užimtos kito automobilio nuolatinės vietos arba dėl iki gyvo kaulo įgrisusių nesibaigiančio remonto keliamų nepatogumų, nes padegtos transporto priemonės savininkas tuo metu remontavo šiame kvartale įsigytą butą. Tačiau paaiškėjo, kad šios sumaišties priežastis – kur kas kurioziškesnė.

Apie šį įvykį Bendrajam pagalbos centrui tą trečiadienį apie 18.20 val. pranešė praeive prisistačiusi moteris. Pagal jos nurodytą adresą, atvira liepsna degė vienas iš automobilių, stovinčių prekybos centro „Maxima XX“ prieigose esančioje aikštelėje.

Per penkias minutes atvykę ugniagesiai gelbėtojai rado šį gaisrą jau prigesintą. Tebuvo likę atjungti degusio „Toyota Sienna“ akumuliatorių ir konstatuoti, kad spėjo apsilydyti jo priekinis bamperis bei plastikinės apdailos detalės. Ir kviesti pagalbon policiją, kad surastų „Toyota Sienna“ savininką, nes automobilis akivaizdžiai buvo padegtas.

Ugniagesių nuotr.

Policija savininką rado viename iš netoliese esančių penkiaaukščių. Šis 60-metis tuo metu remontavo ne per seniausiai šiame kvartale įsigytą butą. Ir po kelių valandų nuo atvykimo sulaukė policijos pareigūnų, susiradusių jį pagal automobilio valstybinius numerius, skambučio apie tai, kad padegtas jo automobilis.

Jeigu ne pilietiški asmenys, operatyviai sureagavę į kilusį gaisrą ir nesutrikę, susidūrę su netikėtomis problemomis, ugnis galėjo persimesti ir į greta stovėjusius automobilius.

Kaip jau rašyta, kadangi degantis „Toyota Sienna“ stovėjo netoli veterinarijos klinikos, pastebėjusieji gaisrą pirmiausiai ten bėgo ieškoti automobilio savininko. O neradę, puolė stabdyti pravažiuojančius automobilius, prašydami duoti gesintuvą. Tačiau apie tai Dainavos bendruomenės feisbuke pasakojusi moteris teigė, kad sustabdyti vairuotojai tikino, jog gesintuvo neturi. O tada į pagalbą, nešini gesintuvais, atskubėjo du vyrai, vienas – su vaiku, kurie praktiškai ir sutramdė beišplintantį gaisrą.

Policija savo suvestinėje tada pranešė, kad gaisras automobilyje „Toyota Sienna“, pagamintame 2015 m., kilo tarp 15.10 val. ir 18.20 val. Ir, kad dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už tyčinį svetimo turto sugadinimą arba sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu. O už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Dainavos policijos komisariato, pradėjusio šį ikiteisminį tyrimą, pareigūnai portalui kauno.diena.lt tada teigė, kad tikisi įtariamąjį rasti greitai. Šiandien pranešta, kad automobilį „Toyota Sienna“ padegė du vietiniai trylikamečiai. Tačiau, panašu, kad netyčia. Tai įvyko jiems deginant bengališkas ugneles – kai vienas iš jų nudegė pirštus ir iš skausmo išmetė šį pirotechnikos gaminį iš rankų. O, kadangi su ugnimi žaista greta automobilių, vienas iš jų netrukus ir užsidegė.

Aurimo Barkausko nuotr.

Mažamečiai padegėjai demaskuoti, peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus.

Kaip akcentuojama policijos pranešime, bengališkas ugneles trylikamečiai įsigijo neteisėtai. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, ši parduotuvė taip pat nustatyta ir asmeniui, pardavusiam mažamečiams šį pirotechnikos gaminį, gresia administracinė atsakomybė, nes bengališkas ugneles galima parduoti ne jaunesniems kaip keturiolikos metų asmenims.

Tačiau tai, kad padegėjai neturėjo keturiolikos metų, išgelbės juos nuo baudžiamosios atsakomybės, nes už svetimo turto sugadinimą ar sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu, kaip ir už dar dešimt nusikaltimų, Lietuvoje atsakoma jau nuo keturiolikos metų.

Taigi, ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas, bet padegėjų tėvams teks atlyginti jų atžalų padarytus nuostolius. Padegto automobilio savininkas juos įvertino beveik 4 tūkst. eurų.

Anot policijos, lig šio minėti trylikamečiai jiems nebuvo žinomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu!

Baisu! portretas
Syjaubas! Pasiurpau,sukrete,smoge,sokiravo ir tt,skant.

Protingas

Protingas portretas
Koks kvailys sugalvojo pavadinti “bengaliskomis ugnelemis”?

pas mane kieme garazas

pas mane kieme garazas portretas
kokia 30 kibiru-gera ideja
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių