Celofanas kelia bangas ir kalėjime – fantazuoja apie pasikėsinimą jį nužudyti

Vilniaus kalėjimas ėmėsi papildomų priemonių čia kalinčio Antano Kandroto, pravarde Celofanas, saugumo užtikrinimui. Nuteistojo advokatas sako, kad buvo gauta informacijos apie galimai rengiamą užpuolimą prieš jo klientą.

„Kol aplinkybės pilnai neišsiaiškintos ir nepatikslintos, imtasi papildomų priemonių nuteistojo saugumo užtikrinimui“, – rašoma Lietuvos kalėjimų tarnybos atsakyme Eltai.

„Buvo gauta informacijos, kad su Antanu kažkas gali atsitikti pataisos namuose, su ketinimu sužaloti ar net nužudyti“, – Eltai sakė A. Kandroto advokatas Erikas Rugienius.

Jis apie gautą informaciją pranešė kalėjimui ir paragino jį kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Visgi Kalėjimų departamentas teigia, kad nėra duomenų, jog nuteistajam būtų kilęs pavojus.

„Informuojame, kad jokių įvykių su Jūsų minimu nuteistuoju nebuvo užfiksuota, jis pats taip pat nesikreipė dėl saugumo problemų. Lietuvos kalėjimų tarnybos Vilniaus kalėjimas gavo raštą iš nuteistojo advokato, kuriame aprašomos aplinkybės, kad neva jam buvo grasinta ir prašoma užtikrinti saugumą bei kreiptis į prokuratūrą. Patikrinus gautą informaciją, duomenų, kad būtų kilęs pavojus nuteistajam, negauta“, – teigiama Kalėjimų tarnybos atsakyme Eltai.

Advokatas sako, kad rengiamas galimas susidorojimas gali būti susijęs su tariama skola, apie kurią A. Kandrotas nežino.

Patikrinus gautą informaciją, duomenų, kad būtų kilęs pavojus nuteistajam, negauta.

„Neva tai skola, bet Antanas nežino, apie ką čia būtų galima kalbėti“, – teigė advokatas.

A. Kandrotas ir jo advokatas taip pat kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, prašydami panaikinti jam paskelbtus teismų nuosprendžius, juose Kauno rajono gyventojas ir buvo nuteistas kalėti.

Viename iš kasacinių skundų prašoma panaikinti Kauno apygardos teismo 2021 m. vasario 25 d. ir Lietuvos apeliacinio teismo šių metų sausio 15 dienos nuosprendžius ir baudžiamąją bylą nutraukti.

Kitu kasaciniu skundu prašoma panaikinti Kauno apygardos teismo 2022 m. gruodžio 29 d. nuosprendį ir Lietuvos apeliacinio teismo sausio 15 nutartį ir baudžiamąją bylą A. Kandrotui dėl sukčiavimo, pasisavinimo ir kitų nusikaltimų nutraukti. Eltai pranešė šio teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Skundą Aukščiausiajam Teismui pateikė ir vienoje bylų kartu su A. Kandrotu nuteisto Pauliaus Boreikos advokatas.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šių metų sausį A. Kandrotą pripažino kaltu dėl finansinių nusikaltimų dviejose baudžiamosiose bylose, subendrinus bausmes, vyrui skirta 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė

Anksčiau teistas A. Kandrotas yra vienas iš kaltinamųjų 2012 m. riaušių prie Seimo byloje.

Vyras buvo pranešęs, kad dalyvaus šiemet vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija jau du kartus atsisakė registruoti jį prezidento rinkimų kampanijai, mat asmuo negalėjo atsidaryti rinkimams skirtos sąskaitos banke.

A. Kandrotas taip pat skelbė su bendražygiais sukūręs partiją „Mes Lietuva“, tačiau laiku nepateikė steigiamojo suvažiavimo dokumentų, tad Teisingumo ministerija nutarė, kad partija negali būti įregistruota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A jomajo

A jomajo portretas
Bando primesti lirtuviskaja versija navalno.. tik kad jam dar daug žemės apšok teikėtu kad bent žinvsniuku būtų panašus į tikraji navalna...

Patarimas

Patarimas portretas
Atsipeikėkit, kam tas smulkus žulikėlis reikalingas? Kas norės rankas teptis? Yra stambesnių ir pelningesnių žuvų. ....Nebent blakės vargšą užpjautų, nes jis, aną kartą sėdėdamas, jas nepelnytai apšmeižė.

u

u portretas
bachuras atsirado. man atrodo, kad mentai pavargo jo zajavas priiminet, tai jis sugalvojo zurnalistam ir liaudziai smegenis pakrust
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių