Išpuolis Laisvės alėjoje: teismas netenkino kai kurių nukentėjusiųjų prašymų

Užpuolimo Laisvės alėjoje bylą nagrinėjantis Kauno apylinkės teismas netenkino nukentėjusiųjų T. P. ir Ž. A. prašymų dėl nukentėjusiųjų statuso jiems panaikinimo.

Asmenų prašymai panaikinti nukentėjusiųjų statusą buvo grindžiami aplinkybėmis, jog jiems nebuvo padaryta jokia fizinė, turtinė ar neturtinė žala. Teismas konstatavo, jog byloje surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad asmenims padaryta fizinė žala ir tai patvirtina atitinkamos išvados. Ši teisėjos nutartis yra neskundžiama, trečiadienį pranešė teismas.

Teismas taip pat priėmė nutartį dėl nukentėjusiojo Ž. A. prašymo grąžinti per ikiteisminį tyrimą paimtus jo drabužius: džinsinius šortus, marškinėlius ir sportinius batelius. Teismas šį prašymą atmetė, priimta nutartis taip pat neskundžiama.

„Nagrinėjamu atveju nustatyta, kad nukentėjusiojo prašomi grąžinti daiktai: šortai, marškinėliai ir sportiniai bateliai – tai daiktai, turintys reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti, juos nukentėjusysis vilkėjo kaltinamiesiems inkriminuotų nusikalstamų veikų metu, ant jų, pagal specialisto išvadas, rasti veikų pėdsakai. Atsižvelgiant į tai, teismas sprendžia nukentėjusiojo prašymą dėl daiktų grąžinimo šioje bylos nagrinėjimo stadijoje atmesti, informuojant nukentėjusįjį, kad daiktų grąžinimo klausimas bus išspręstas teismo baigiamuoju aktu“, – paskelbė teismas.

Trečiadienį taip pat priimtos dvi nutartys dėl kaltinamųjų prašymų koreguoti jiems galiojančių intensyvių priežiūrų sąlygas ir leisti daugiau laiko išvykti iš gyvenamųjų vietų.

Kaltinamojo R. S. prašymas dėl kardomųjų priemonių pakeitimo patenkintas – asmeniui darbo dienomis ir darbo valandomis leista išvykti iš gyvenamosios vietos Kauno miesto ribose darbo pagal verslo liudijimą tikslais, prieš tai pranešus intensyvią priežiūrą užtikrinančiai institucijai, kokiu adresu bus vykstama.

Kaltinamojo J. M. prašymas palikti namus keturioms valandoms tenkintas iš dalies. Priimta nutartimi asmeniui leista namus palikti ne ilgiau kaip dviejų valandų laikotarpiui nuo 12 iki 18 val. Kauno miesto ribose, prieš tai informavus intensyvią priežiūrą užtikrinančią instituciją.

Kauno apylinkės teismas praeitą savaitę pradėjo nagrinėti užpuolimo Laisvės alėjoje bylą. Per posėdį paskelbtas kaltinamasis aktas. Kaltinamieji kol kas dėl savo kaltės nepasisakė.

ELTA primena, kad byla dėl išpuolio Kaune, Laisvės alėjoje, teismui perduota 2023 m. gruodžio mėnesį. Kauno apylinkės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo pareikšti septyniems iš devynių muštynėse dalyvavusių vyrų.

Bylos duomenimis, praėjusių metų, rugpjūčio mėnesį, dienos metu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Laisvės alėjoje, vienoje restorano lauko erdvių, kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį. Anot teisėsaugos, kaukėti asmenys kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais panaudojo prieš juos fizinį smurtą  ir sutrikdė viešąją tvarką.

Tyrimo duomenimis, bendrininkų grupėje veikė devyni vyrai, po išpuolio šeši iš jų buvo suimti. Dėl likusių asmenų nusikalstamų veikų ikiteisminiai tyrimai atskirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visi banditai

Visi banditai portretas
Turetu sedeti ilgus metus..tai priklausys nuo ko priklausomas teismas??

aleksandras

aleksandras portretas
Teismas ayliko savo sąžiningą vaidmenį. Taip ir reikia datru ateityje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių