Liudytojas: D. Kedys už pagalbą žudynėse žadėjo milijoną

  • Teksto dydis:

Valstybės saugomas liudytojas Mindaugas Žalimas teigia, kad Drąsius Kedys jam už pagalbą nužudant galimai su pedofilija susijusius asmenis žadėjo sumokėti milijoną. Pinigus esą turėjo perduoti Raimundas Ivanauskas.

Valstybės saugomas liudytojas Mindaugas Žalimas teigia, kad Drąsius Kedys jam už pagalbą nužudant galimai su pedofilija susijusius asmenis žadėjo sumokėti milijoną. Pinigus esą turėjo perduoti Raimundas Ivanauskas.

M.Žalimas teigė, kad milijonas buvo žadėtas už šaudymą į Laimutę Stankūnaitę, Violetą Naruševičienę, Joną Furmanavičių ir kitus. Andrių Ūsą ketinta paimti gyvą ir kankinti tol, kol jis pasakys, kad "tas pedofilas Aidas".

Tai jis sakė ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme, kuris nagrinėja kauniečių R.Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą. Pora kaltinama kursčiusi padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką - D.Kedį raginę 2009 metų rudenį nužudyti teisėją J. Furmanavičių, V.Naruševičienę, L.Stankūnaitę ir A.Ūsą.

Jie kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimų dėl nužudymų eigos, rado galimą bendrininką, kartu su D.Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D.Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų. Anot prokuratūros, R.Ivanauskas ir E Barauskaitė dalyvavo išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes.

M.Žalimas pasakojo, kad 2009 metais, moterims pasakę esą vyksta pirkti batų, iš tikrųjų su D.Kedžiu ir R.Ivanausku nuvyko į Marijampolės apylinkes, kur atokioje vietoje, miške, šis išbandė pistoletą su duslintuvu ir neperšaunamas liemenes.

M.Žalimas sakė, kad iki žudynių du kartus lankėsi Policijos departamente kalbėjosi su pareigūnais, o po žudynių pirmąsias dienas buvo apklausiamas beveik kiekvieną dieną.

"Kaip gyvenote tuos dvejus metus po įvykių?" - liudytojo teiravosi teisėja Daiva Kazlauskienė. M.Žalimas atsakė, kad po žudynių daug bendravo su Policijos departamento pareigūnais, šie ragino nevykti su R.Ivanausku už miesto, į atokias vietas.

"Buvote instruktuojamas, kaip elgtis su R.Ivanausku?", - klausė teisėjai.  Liudytojas į klausimą atsakė teigiamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r.

r. portretas
PAGARBA D.KEOŽIUI IR N,VENCKIENEI,STOJUSIEMS Į KOVĄ SU PEDOFILAIS. D.KEDYS NIEKO NENUŽUDĖ-A.A.DRĄSIUS YRA PAVYZDYS VISIEMS. STIPRYBĖS N.VENCKIENEI IR SVEIKATOS. KRAUPUŲ-TOTALUS SUSIDOROJIMAS VYKDTA,NORS VISI TAI MATO IR SUPRANTA. PEDOFILAI VALDO????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

vava

vava portretas
ne man spręsti kas žudė,bet psiholpgiškai galima davesti žmogų iki visko,kada jis dėl daugkartinių kreipimūsi į policiją,nukenčia nuo tos pačios policijos.Juk yra Kaune dar viena šeima,kur žmonos sugyventinis sms ir kitokiais grasinimais baigia davesti vyrą iki savižudybės ar infarkto. Policija tiki tik sugyventiniu ir tiria tik jo (gal ir melagingą) pareiškimą. 53 metų tikrasis vyras nuskriaudė 33 metų sugyventinį,kuris įdrėskimus pastebėjo tik po dviejų savaičių ir ,,nuskubėjo" rašyti pareiškimo tiesiai apygardos prokurorui.Na apie žmonos pažystamus ten net nerašysiu.Va čia ir yra silpnoji vieta,dėl ko žmonės nusivylę.Pagalbos nesulaukiau nuo 2007 metų,nors buvo grasinimų nužudyti,užpuolimų,apvaginėjo sandėliukus,automobilius,grasino sms(pasirodo tais metais žmona įdarbina meilužį,mano mamos firmoje) viską apie mano pokalbius su atsakingais asmenimis žino daug kas,tad ir nužudžius mane info nežus...ir jų pagalbininkai bus įvardyti.

copy

copy portretas
ne man spręsti kas žudė,bet psiholpgiškai galima davesti žmogų iki visko,kada jis dėl daugkartinių kreipimūsi į policiją,nukenčia nuo tos pačios policijos.Juk yra Kaune dar viena šeima,kur žmonos sugyventinis sms ir kitokiais grasinimais baigia davesti vyrą iki savižudybės ar infarkto. Policija tiki tik sugyventiniu ir tiria tik jo (gal ir melagingą) pareiškimą. 53 metų tikrasis vyras nuskriaudė 33 metų sugyventinį,kuris įdrėskimus pastebėjo tik po dviejų savaičių ir ,,nuskubėjo" rašyti pareiškimo tiesiai apygardos prokurorui.Na apie žmonos pažystamus ten net nerašysiu.Va čia ir yra silpnoji vieta,dėl ko žmonės nusivylę.Pagalbos nesulaukiau nuo 2007 metų,nors buvo grasinimų nužudyti,užpuolimų,apvaginėjo sandėliukus,automobilius,grasino sms(pasirodo tais metais žmona įdarbina meilužį,mano mamos firmoje) viską apie mano pokalbius su atsakingais asmenimis žino daug kas,tad ir nužudžius mane info nežus...ir stogai bei pareigūnai - jų pagalbininkai atsiskleis.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių