Mokslininkė apie gaisrą „Žalvaryje“: į orą galėjo išsiskirti ypač pavojingi teršalai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Kaune, bendrovės „Žalvaris“ patalpose, įsiplieskė didelis gaisras, aitrūs dūmai buvo juntami daugelyje Kauno rajonų.

Pranešama, kad gaisras kilo bendrovės patalpose, kuriose buvo laikomos popieriaus, polietileno atliekos bei alyvų talpos, o gyventojai girdėjo sprogimus.

„Veikiausiai, sproginėjo šios alyvų talpos. Panaudotos, atidirbusios alyvos ar tepalai priskiriami pavojingosioms atliekoms. Bet koks gaisras teršia atmosferą, tačiau degant alyvoms į orą išsiskiria ypatingai daug pavojingų teršalų, tad gyventojams tikrai būtina kuo mažiau būti lauke ir užsidaryti langus“, – teigia Kauno technologijos universiteto (KTU) Aplinkosaugos technologijos katedros vadovė Violeta Kaunelienė.

Violeta Kaunelienė. KTU nuotr.

Kaip rašoma universiteto pranešime, net ir visiškai užgesinus gaisrą, tarša greitai neišsisklaidys, nes atmosferos sąlygos tam nėra palankios –  artimiausiu metu lietaus neprognozuojama, pūs labai silpnas vėjas.

 

„Tai – didelis taršos židinys. Dalis alyvų bei užteršto gesinimo vandens tikrai bus patekę į nuotekų sistemą. Šiuo atveju, labai svarbu įsitikinti, ar alyvos ir tepalai nenutekėjo į gruntą, kur gali pasiekti gruntinius vandenis, tačiau tam reikalingi papildomi tyrimai“, – teigė V. Kaunelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daugiau ar mažiau

Daugiau ar mažiau portretas
teršalai paveikė pusę Kauno. Plastiko, gumos ar dar kažkokių degėsių smarvė buvo jaučiama net Šilainiuose. Apie tai aktyviais veiksmais "pranešė" mano šuo, šokinėdamas beveik man ant galvos. Šokau uostyt visus buto kampus ir čiupinėt rozetes, ieškodama "galimo" gaisro bute. Tik po kelių pakartotinių buto patikrų suvokiau, kad smarvė ateina iš lauko. "Asmeninio teismo išvada": įpareigoti įmonę iškelti už įmonės pelnus toli toli už miesto ir kitų gyvenviečių ribų.

NEREIKIA RUSO UŽPUOLIMO

NEREIKIA RUSO UŽPUOLIMO portretas
LIETUVA LIETUVIUS UŽBAIGS GALUTINAI.

Naujas arkliukas tik ar toli josit

Naujas arkliukas tik ar toli josit portretas
Ir be tų mokslininkų aišku, kad žmones apnuodijo. Prakeiktieji valdžiažmogai tegu nors materialinę žala atlygina. Smirdėjo net kvėpuot buvo neimanoma ir šiandien ta smarvė dar jaučiama
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių