Nakties išpuolis Vaišvydavoje: sugrįžo bausmes jau atlikę bankomatų sprogdintojai?

  • Teksto dydis:

Aiškėja, kad į vieną iš bankomatų, įrengtų Vaišvydavos prekybos centre „Iki“, šiąnakt pasikėsinę nusikaltėliai į pagalbą galimai buvo pasitelkę dujas. Tačiau šią prielaidą, paaiškinančią, kodėl įvykio vieta ryte atrodė kaip mūšio laukas, dar turi patvirtinti ekspertai.

Apie 14 val. Kauno policijos atstovė tegalėjo papildomai pasakyti, kad ikiteisminiame tyrime, pradėtame po šio išpuolio, šiuo metu vykdomi intensyvūs veiksmai, tačiau sulaikytų įtariamųjų dar nėra. Kaip ir duomenų, kad iš bankomato būtų pavogti pinigai. O apie galimai šio išpuolio autorių panaudotą dujų mišinį bus galima kalbėti konkrečiau po ekspertizės.

Kaip jau rašyta, informacija apie šį įvykį, sugrąžinusį keletą metų atgal, kai Kaune jau buvo sprogdinami bankomatai, pranešė ne policija, teigianti, kad šios paros suvestinių rengimas buvo baigtas dar tebedirbant įvykio vietoje, o žmonės socialiniame tinkle „Facebook“. Jie pranešė apie didelį policijos pareigūnų sujudimą Vaišvydavoje – prie prekybos centro „Iki“. Suskaičiuoti net penki jų ekipažai.

Atsirado ir liudytojų, važiavusių naktį pro šią vietą ir jau tada mačiusių ne tik policiją, bet ir ant žemės gulintį bankomatą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo žurnalistams susisiekus su Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budinčiu darbuotoju, jis patvirtino, kad šiąnakt – 3.30 val. buvo gautas pranešimas, jog suveikus Vaišvydavos „Iki“ signalizacijai pastebėta, kad išplėštas šiame prekybos centre įrengtas bankomatas.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už vagystę bei svetimo turto sugadinimą.

Galiausiai paaiškėjo, kad ilgapirščiai patyrė fiasko. „Jiems nepavyko pasiekti bankomate buvusių pinigų, nors šio rėmas bei apsauga ir buvo įveikta“, – teigė vienas iš Kauno apskrities VPK kriminalinės policijos vadovų. Be to, jis akcentavo, kad viskas nufilmuota, o įtariamieji galėjo gauti ir bankomate buvusių apsauginių dažų dozę.

Ryte į Vaišvydavą nuskubėjusi portalo fotografė dar spėjo įamžinti aplinkos tvarkymo darbus karo mūšio lauką primenančioje nusikaltimo vietoje. Patikslintais duomenimis, galimai sprogdinto bankomato dalys mėtėsi ne vieno metro spinduliu. Į smulkias duženas buvo subyrėjęs ir galimai sprogimo bangos paveiktas įėjimo į šį prekybos centrą stiklas. Tačiau šalia jų įrengtas „Swedbank“ bankomatas nenukentėjo. Išdraskytas tik šalia šio buvęs „Citadele“, „Luminor“ ir „Šiaulių“ bankų bei Kredito unijų grupės bankomatas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Beje, tai – jau ne pirmas išpuolis prieš bankomatus, įrengtus prie šio Vaišvydavos prekybos centro. Buvo, anot pareigūnų, panašus nusikaltimas čia įvykdytas ir prieš kelerius metus.

Bankomatų apiplėšimai, naudojant buitinių dujų balionus, Kaune vykdyti ir anksčiau. Buvo net kelios tokių nusikaltimų bangos. Paskutinioji – 2016-ųjų rudenį-2017-ųjų gegužę.

Nuteistieji už pirmąsias tokių nusikaltimų bangas jau turėtų būti atlikę teismų jiems skirtas bausmes. 2012-ųjų sausį Kauno apylinkės teismas vieną tokiais nusikaltimais kaltintą asmenį buvo pasiuntęs už grotų pusšeštų metų. Tų pačių metų kovą Šiaulių apylinkės teismas keturiems „Snoro“ bankomatų Kaune bei Šeduvoje sprogdintojams buvo skyręs įkalinimą nuo pusšeštų iki šešerių metų.

Kita galima prielaida – įtariamųjų reikia ieškoti tarp pastaraisiais mėnesiais prievarta iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą parskraidinamų ten nepageidaujamų mūsų šalies piliečių, kurie galėjo vėl grįžti prie senų įpročių, nes daugiau nieko nemoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstogalvi,

Kopūstogalvi,  portretas
ką tu, puspruti, gali parašyt: tik apie"pis galvi".Daugiau tavo pragertos smegenėlės "netempia"...

Kopustas.

Kopustas. portretas
Žinoma Duok, ir Padėk Dieve jog šitų žmonių Nepagautų ir Nerastų, tie Žmonės tai padarė tikrai, kad ne išneturėjimo ką veikti, jiems tikrai šie pinigėliai buvo reikalingi Juodai Duoneliai nusipirkti, o dirbti Nevisi gali be Pispasio, tad Nesistebėkite dėl šitokio atsako, Valdžia žmonių Nepakirs tikrai, tokių darbelių bus dar tikrai nevienas ir čia jau valdžia turėtų pradėti galvoti žinoma jaigu valdžia aplamai smegenų turi savo Kauše jog Sustabdyti tų Pispasių reikalavimą. Ir aplamai Valdžia privalėtų bankams Grąžinti prarastus pinigus nes čia Akivaisdi valdžios klaida, ar ten kaip sakoma Kasękas...

ALGIS

ALGIS portretas
Antraštė nuo pačio straipsnio skiriasi kaip diena nuo nakties , oi žurnaliūgos , jūsų žurnalistais vadinti negalima .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių