Pravieniškėse – naujas nuteistųjų akibrokštas: galimai kvaišalus vartojęs kalinys sužalojo pareigūną

  • Teksto dydis:

Pravieniškių 1-ajame kalėjime šiandien vėl užregistruotas įvykis, po kurio bus pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas. Šį kartą viskas – dar skandalingiau: nuteistasis bausmės atlikimo vietoje, pirminiais duomenimis, buvo apsvaigęs nuo kvaišalų ir sužalojo vieną iš šios įkalinimo įstaigos pareigūną, kuriam prireikė Kauno klinikų medikų pagalbos.

Kaip pranešama Lietuvos kalėjimų tarnybos interneto svetainėje, Pravieniškių 1-asis kalėjimas informavo, kad tai įvyko apie 10 val. ryto. O 21-erių metų atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis tokiomis aplinkybėmis sužalojo Saugumo valdymo skyriaus vyresnįjį specialistą.

Pranešama, kad incidentas įvyko, kai pareigūnai vedė šį nuteistąjį, kuris buvo galimai apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų, patikrinimui į budėtojų dalį. Ir šio proceso metu jis bandė paslėpti – numesdamas su savimi turimas galimai narkotines medžiagas.

Panašu, kad tai pastebėjus, nuteistasis staiga smogė alkūne vienam iš pareigūnų į veidą ir spruko. Tačiau, Kalėjimų tarnybos atstovės patikinimu, tenubėgęs apie dešimt metrų buvo tų pačių pareigūnų sulaikytas, o jo turimos galimai narkotinės medžiagos konfiskuotos.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti, kad tai – mažas buteliukas su skysčio likučiais ir nedidelis kiekis dalies medžiagos, panašios į tabaką. Kas tai, įvardys ekspertai.

Nukentėjusiam pareigūnui teko kviesti medikus. Tačiau šiems suteikus pirmąją pagalbą įvykio vietoje, nukentėjusysis dar išvežtas detalesnei apžiūrai į Kauno klinikas.

Asociatyvi BNS nuotr.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nuo nuteistojo nukentėjusiam 42-ejų pareigūnui po keleto smūgių alkūne į veidą prakirsta lūpa ir pažeistas mažiausiai vienas dantis. O į Klinikas jis išvežtas todėl, kad profesionalią burnos ertmės apžiūrą bei galimus jos bei dantų sužalojimus gali konstatuoti ir juos likviduoti tik specialistai. Be to, neatmetama, kad šio išpuolio metu pareigūnas galėjo patirti ir galvos smegenų sukrėtimą.

Pranešama, kad dėl šio įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas – ir dėl pasipriešinimo pareigūnui bei jo sužalojimo, ir dėl galimų narkotinių medžiagų turėjimo.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, pareigūną sužalojęs 21-erių metų nuteistasis – jau septynis kartus teistas: už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotikais ir fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą. Dėl pastarojo nusikaltimo jis šių metų vasarį Šiaulių apylinkės teismo buvo nuteistas dešimties mėnesių ir dešimties dienų laisvės atėmimu, o šią bausmę atlieka Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietoje, nes jam skirtas įkalinimas nesiekia vienerių metų.

Manoma, kad kvaišalų į Pravieniškes jis galėjo įsinešti kūno ertmėse, nes priklauso nuteistųjų kategorijai, kuri gali laisvai judėti be sargybos. O visas šis kriminalas už grotų prasidėjo, pareigūnams pastebėjus jį būrio koridoriuje sutrikusį ir keistai besielgiantį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

akla temidė

akla temidė portretas
21-erių metų nuteistasis – jau septynis kartus teistas..'' tai po ,,kiek sroko'' gaudavo , kad nuteisia ir vėl paleidžia ? ei , bilotų mergužėle , kada visą šitą bardaką sutvarkysi ?

ajibrokstui

ajibrokstui portretas
taigi kaip meksikoj tempia draudziamus daiktus dzekam.

..

.. portretas
Kada nors ta dideli zoologijos soda kas nors sutvarkys ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių