Pravieniškių bėglys pergudravo pats save: jį išdavė Kauno „Akropolyje“ aptiktas įkaltis

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo daugiau Pravieniškių kalinio Jono Rylovo, pasišalinusio iš bausmės atlikimo vietos, apie ką tapo žinoma, tik jam galimai apsivogus Kauno „Akropolyje“, sekmadienio pavakarės nuotykių Kaune aplinkybių.

Kaip jau pranešta, Kalėjimų tarnyba apie 1987 m. gimusio J. Rylovo, atlikusio bausmę Pravieniškių 1-ajame kalėjime, pasišalinimą iš atviro tipo bausmės atlikimo vietos savo interneto svetainėje informavo tik šiandien 10. 46 val., pranešdama ir apie paskelbtą jo paiešką.

Pranešime teigiama, kad sekmadienio dieną – per patikrinimą J. Rylovas dar bausmės atlikimo vietoje buvo. Tačiau tos pačios dienos vakarą gautas pranešimas iš Kauno policijos, kad šis nuteistasis galimai apsivogė Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.

Anot Kauno policijos atstovės, tokį pranešimą iš vietinių apsaugininkų jie gavo sekmadienį – apie 20 val., nors, kaip teigta, vagystė buvo konstatuota apie 17.50 val.

Apie tai bylojo „Akropolyje“ esančioje „Maximoje“ įrengtų vaizdo kamerų įrašai. Užfiksuota, kad maždaug tokiu metu vienas asmuo, įėjęs į persirengimo kabiną apsirengęs vienaip, netrukus iš jos išėjo mūvėdamas naujais šortais. Sekant šį asmenį toliau, jis praėjo pro kasas, nesusimokėjęs ir už daugiau prekių, kurių vertė – beveik 60 eurų. Tarp jų jau buvo ir patalynės komplektas.

Bandant ilgapirštį sulaikyti, šiam pavyko pasprukti. Tačiau bėglys pametė kortelę, ant kurios buvo J. Rylovo pavardė ir nurodyta jo bausmės atlikimo vieta.

Po tokio pranešimo Kauno policija skubiai susisiekė su minėta Pravieniškių įkalinimo įstaiga ir, nepaisant to, kad šios darbuotojai teigė, kad J. Rylovas turėtų būti bausmės atlikimo vietoje, dar apvažiavo prekybos centro „Akropolis“ apylinkes – Ramybės parką, Geležinkelio stoties rajoną ir pan., tačiau galimo įtariamojo ten nerado. Ir sulaukę pareiškimo iš „Akropolio“ apie konstatuotą vagystę, pradėjo aplinkybių patikslinimą, kuriam tradiciškai turi dešimt dienų.

Kalėjimų tarnybos atstovė patikslino, kad J. Rylovas dar 15 val. buvo rastas bausmės atlikimo vietoje. T.y., iki galimo jo apsivogimo Kauno „Akropolyje“ dar buvo daugiau kaip pustrečios valandos. O kadangi tai buvo atviro tipo bausmės atlikimo vieta, jis galėjo laisvai vaikščioti, privalėdamas iki 21.30 val. grįžti ten nakvoti.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, J. Rylovas, iki suėmimo gyvenęs Marijampolėje, šiuo metu atliko Pravieniškėse prieš trejus metus Prienų teismo jam skirtą šešerių metų laisvės atėmimo bausmę už plėšimą, įsibrovus į patalpą, arba panaudojant nešaunamąjį ginklą ar kitą daiktą, kuriuo galima sužaloti žmogų.

Iki pirmadienio pavakarės jo surasti dar nebuvo pavykę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zurabas Smardalidze

Zurabas Smardalidze portretas
Vos blyn!!!! Nusikaltėlį išleidžia pakvėpuoti laisvu oru ir TIKISI kad jis pradės gelytes sodinti ar padės močiutėms per gatvę pereit - LT teisėsauga yra bulviagalviu lizdas .... O vis dėlto kaip gaila...

kamera nr.6

kamera nr.6 portretas
nebauskite - juk išleistas jis tik ,, leido sau truputį per daug '' ... ir tiek !

Savu uztenka

Savu uztenka portretas
Vata go home
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių