Prokuratūra prašo teismo konfiskuoti nuteistų sutuoktinių neteisėtai įgytą turtą

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama konfiskuoti nuteistų sutuoktinių neteisėtai įgytą turtą.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Jaunutis Vailionis Kauno apygardos teismui pateikė apeliacinį skundą dėl to, kad pirmos instancijos teismas, nuteisęs Druskininkų savivaldybės gyventojus dėl neteisėto praturtėjimo, jų atžvilgiu nepritaikė turto konfiskavimo.

Prokuroras teismo prašo kaip nusikalstamos veikos rezultatą konfiskuoti sutuoktinių nekilnojamąjį turtą ir jų šeimos narių vardu registruoto kilnojamojo turto vertę įsigijimo metu.

Baudžiamosios bylos duomenimis, nuteistieji nuo 2015 metų vasario iki 2019 metų birželio mėnesio įgijo ir turėjo nuosavybės teise didesnės nei 900 MGL vertės turto žinodami, kad turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis. Vyras ir žmona iš neteisėtai gautų pajamų nusipirko butą, pasistatė gyvenamąjį namą, įsigijo du automobilius ir motociklą, kuriuos užregistravo šeimos narių vardais.

Ikiteisminio tyrimo metu atlikus patikrinimus nustatyta, kad minėtu laikotarpiu sutuoktinių išlaidos viršijo pajamas beveik 260 tūkst. eurų.

Tyrimą atlikę Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kratos metu taip pat rado ir paėmė anksčiau du kartus už kitus nusikaltimus teisto vyro neteisėtai laikytą medžioklinio ginklo duslintuvą ir šaudmenį.

Alytaus apylinkės teismas sutuoktinių porą pripažino kaltais. Už neteisėtą praturtėjimą ir neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis vyrui skirta 20 tūkst. 140 eurų bauda. Anksčiau neteista sutuoktinė į valstybės biudžetą turės sumokėti 5 tūkst. 700 eurų dydžio baudą.

Pirmadienį prokuroro J. Vailionio pateiktame apeliaciniame skunde aukštesnės instancijos teismo prašoma tik pritaikyti turto konfiskavimą, kitose dalyse pirmos instancijos teismo sprendimą palikti nepakeistą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Valdiškose pareigose dirbant skaitosi teisėtai vogi..

Supraskite kad LT

Supraskite kad LT portretas
Daug įstatymų tiesiog nefunkcionuoja, arba veikia tik eiliniams piliečiaims. Taigi jie daro ką nori. Patikrinus prokurorų ir teisėjų turtus, manau nwmažai atsirastų neteisėtai įgijusių. Bet čia juk bananų šalis

Aš portretas
Kiek žinau, Šuliausaks turi virš 70 nekilnojamojo turto objektų, Jei tai tiesa, įdomu būtų sužinoti, kokia to turto kilmė ir kokie aitvarai tam veikėjui turtus sukrovė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių