Šokiruojantis radinys stočių rajone: gimdyvė su kūdikiu aptikti klaikioje benamių landynėje

  • Teksto dydis:

Aiškėja daugiau šokiruojančio įvykio, per kurį apleistame Tunelio gatvės name buvo rasta 21-erių metų gimdyvė su naujagimiu, aplinkybių. Minėtas namas – sudegęs ir virtęs landyne. O vienos iš tarnybų, važiavusių į įvykio vietą, darbuotojai užsiminė ir apie neblaivius asmenis, susijusius su šiuo neeiliniu radiniu.

Tiesa, tai gali būti ir praeiviai, anot Kauno policijos atstovės, sustabdę pirmadienį apie 16.30 val. Tunelio gatve važiuojantį policijos automobilį ir pranešę pareigūnams minėtą šokiruojantį faktą.

Į įvykio vietą atskubėję greitosios medikai teigia turėję nukirpti naujagimio virkštelę.

Paaiškėjo, kad jo mama, teigusi, kad pagimdė dar sekmadienį, tačiau neturėjusi mobiliojo ryšio telefono išsikviesti pagalbą, registruota Vilniaus apskrityje. Pirminiais duomenimis, viename šios apskrities miestelių. Ir jos pavardė, portalo kauno.diena.lt žiniomis, – mergautinė.

Kauno policijos atstovės teigimu, jiems gimdyvė nebuvo žinoma.

Tačiau minėtas Dainų slėnio prieigose esantis namas, kuriame rasta motina su naujagimiu, su išdaužytais langais ir šiukšlynu virtusiu vidumi, kuriame mėtosi tušti buteliai, – ne per toliausiai Geležinkelio stoties. Ranka paduoti – ir Autobusų stotis.

Tunelio gatvės gyventojai iš aplinkinių namų portalui kauno.diena.lt teigė, kad šioje benamių landynėje prieš trejus metus buvo aptiktas lavonas, prieš pusantrų metų čia buvo apsigyvenusi, panašu, kad psichikos sutrikimų turinti moteris, greitai susiradusi nemažai panašių draugų.

Aurimo Barkausko nuotr.

Tačiau minėti pašnekovai teigė nei sekmadienį, nei vakar nieko įtartino savo klaikioje kaimynystėje nepastebėję, kol neatvyko policija bei greitosios medikai. Beje, pastarieji buvo atvažiavę net du kartus. Panašu, kad pirmąjį, o tai buvo apie 15 val., – bergždžiai,  nes apie gimdyvę su naujagimiu šiame apleistame pastate sužinota tik po policijos automobilio sustabdymo apie 16.30 val.

Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kurią policija informavo apie šį neeilinį įvykį, teigia, kad iki šiol gimdyvės šeimai pagalba teikta nebuvo. Tačiau neaišku, ar tik Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius lig šiol apie šią šeimą nieko nežinojo, ar kalbama visos Lietuvos mastu.

Šiandien ryte Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovė žiniasklaidai teigė, kad kol kas pabendrauti su gimdyve, kuri su naujagimiu nuvežta į Kauno klinikas, dėl jos sveikatos būklės neturėta galimybės. Tačiau ketinama tai padaryti artimiausiu metu. Šiuo metu svarbiausia, kad naujagimis – saugus.

Anot Kauno policijos atstovės, informacijos, kad grėstų pavojus naujagimio ar motinos gyvybei, jie neturi.

Kaip jau pranešta, dar nepradėtas dėl šio įvykio ir ikiteisminis tyrimas. Tik surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už piktnaudžiavimą tėvų teisėmis ar pareigomis, fiziškai ar psichiškai gniuždant vaiką, paliekant jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai su juo elgiantis. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas nuo penkiolikos iki 90 parų, arba net laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Aurimo Barkausko nuotr.

Anot Kauno policijos atstovės, šiuo metu atliekamas šio įvykio aplinkybių patikslinimas, kuriam jie turi dešimt dienų, per kurias reikia apsispręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MERGINA TUREJO EIT I BENAMIU NAMUS KREIPTIS I ZMONES JEI JI PSIXISKAI SVEIKA,NESITRINT PO LANDYNES MES GYVENAM CIVILIZUOTOJE SALYJE KUR SUTEIKIA PAGALBA,JI NESIRUPINO NEI SAVIM NEI VAIKU.REISKIA PSIXISKAI NESVEIKA

Va cia turetu buti

Va cia turetu buti portretas
Pimosios ponios Dianos Nausedienes susidomejimas ir rupestis kaip padeti sitai jaunai mamai.Ne,bet jai rupi kiti dalykai.

Nieko šokiruojančio

Nieko šokiruojančio portretas
Tik neplanuotas nuotikis. Būna kartais...kad krūmo nerandi.
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių