Tragedija Piliuonoje: antrojo šiais metais nužudymo pakaunėje auka pati buvo teista už tą patį

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau šeštadienio tragedijos pakaunėje – Taurakiemio seniūnijos Piliuonos kaime, per kurią peiliu nudurtas 27-erių metų vyras, aplinkybių. Nors ir velionis, ir įtariamasis – teisti, ikiteisminį tyrimą dėl šio jau antro šiais metais nužudymo Kauno rajone pradėję teisėsaugininkai dar neapsisprendė, ar kreiptis į teismą dėl dvidešimčia metų už auką vyresnio įtariamojo šiuo labai sunkiu nusikaltimu suėmimo.

Priežasčių tokioms abejonėms – ne viena: ne vien jau minėtas amžiaus skirtumas, bet ir velionio, kuris atėjo į įtariamojo nužudymu namus, panašu, kad aiškintis dėl prieš tai tarp judviejų kilusio konflikto, palyda, suteikusi jam kiekybinę persvarą.

Be to, įtariamasis nužudymu pats apie 15 val. pranešė apie šį įvykį Bendrajam pagalbos centrui. Tiesa, dar nežinodamas tikslios jo baigties, nes po jo skambučio telefonu 112 į Piliuoną dar siųsti ir greitosios medikai.

Tačiau turbūt svarbiausia aplinkybė, dėl ko teisėsaugininkai suabejojo, ar tai nebuvo būtinoji gintis, yra ta, kad nužudytasis pats buvo teistas Panevėžio teismo už tokį patį nusikaltimą dar būdamas nepilnamečiu. Ir, atlikęs jam 2014 metais už tai skirtą aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę, ne per seniausiai buvo paleistas į laisvę. Piliuonos kaime, kur buvo apsistojęs pas sugyventinę, gerai žinomą Vaiko teisių tarnybos specialistams,  jis net nebuvo deklaravęs gyvenamosios vietos.

Buvo teistas, anot teisėsaugininkų, už smurtinius nusikaltimus ir įtariamasis. Ir už vieną iš jų, įvykdytą dar jaunystėje, pabuvojo už grotų. Tačiau, anot Taurakiemio seniūnijos, kurios valdose – Piliuonos kaimas, seniūnės, pastaruoju metu su šiuo asmeniu nebuvo jokių problemų. „Labai keista, kad jis taip pasielgė, nes jam nebuvo būdinga ką nors užkabinti. Nebent kas nors užkabintų jį“, – teigė seniūnė, galbūt turėdama galvoje ir ne per seniausiai šiam asmeniui skirtą laisvės apribojimą už smurtą prieš sugyventinę.

Kaip jau pranešta, įtariamajam nužudymu po įvykio nustatytas 0,99 prom. girtumas. Sprendžiant iš nužudytojo palydos, buvo neblaivus ir, ko gero, kur kas labiau ir šis.

Pirminiais duomenimis, tądien jie atsitiktinai susitiko pakeliui į parduotuvę. Ir netoli jos dėl kažko sukonfliktavo. O po kurio laiko įtariamojo nužudymu auka atėjo į savo oponento namus pratęsti santykių aiškinimosi. Ir ne vienas. Tuo metu įtariamasis nužudymu buvo namuose tik su sugyventine. Viskas baigėsi tuo, kad, griebęs buitinį peilį, jis dūrė savo oponentui į krūtinę. Vienintelis dūris buvo mirtinas. Į įvykio vietą atskubėjusios specialiosios tarnybos rado šį jau be gyvybės ženklų gatvėje prie jas iškvietusio įtariamojo nužudymu namo. 

Kaip jau užsiminta, ši tragedija – jau antras šiais metais nužudymas ne tik Kauno rajone, bet ir Kauno apskrityje. Pirmasis buvo užregistruotas pirmosiomis šių metų valandomis Ramučiuose – sausio 1-ąją, 3.24 val., buvo gautas pranešimas apie taip pat konflikto metu nudurtą 1967 m. gimusį vyrą. Įtariant šiuo nusikaltimu buvo sulaikytas 1978 m. gimęs asmuo, kuriam buvo nustatytas 2,10 prom. girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Nei jus zinot kaip buvo nei jus cia komentuokit ji gyve mergina kad neisprievartautu ir netycia uzmuse o cia ji tiesiog nudure vienu duriu i sirdi ka jus cia visi kalbat nesamones jei nezinot nieko

manau,

manau, portretas
žmogus padarė paslaugą Piliuonai, aišku, kaukolinio pardavėjai neteko kliento, bet ką padarysi--toks gyvenimas.

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Pagal Šventą raštą --AKIS UŽ AKĮ , DANTIS UŽ DANTĮ .,ir nereikia jokių ikteisminių tyrimų .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių