Kaune vėjas įsiūbavo kraną, nudraskė stogą, medžius vertė ant laidų ir pastatų

  • Teksto dydis:

Sekmadienį įsismarkavęs vėjas pridarė nemažai eibių.

Kauno ugniagesių paros įvykių suvestinėje nurodoma, kad gauta daugybė iškvietimų dėl nuvirtusių medžių ir kitokių vėjo padarinių Kauno mieste ir rajone.

Apie 14 val. pranešta, kad Kaune, ties Baterijos pl. ir Elnių g. sankirta, nuvirto medis. Po pusvalandžio – skambutis dėl A. Juozapavičiaus g. ant dviračių taką užblokavusių medžių. Jų vėjas čia išguldė net keturis.

Į Šilainių pl. – du kvietimai. Vienas dieną, kitas – jau 19 val. Vakarop kitas medis buvo užvirtęs ant gatvės apšvietimo laidų.

Sekmadienio popietę aliarmas buvo ir Romainiuose. 16 val. pastebėta, kad medis pavojingai įsirėmęs į mokyklos pastatą, esantį Romainių g. Sunerimta dėl Kauno Veršvų vidurinės mokyklos pradinio ugdymo skyriaus pastato stogo.

Aurimo Barkausko nuotr.

Teritorija aptverta „STOP“ juosta. Drauge su mokyklos atstovu priimtas sprendimas medžio nešalinti. Darbo dieną informacija bus perduota miškų urėdijai, kad pašalintų ir daugiau pavojingų medžių.

16.30 val. pranešta dėl Šilainiuose, Jotvingių g., esančioje statybų aikštelėje matomo vaizdo. Nurodyta, kad atsifiksavęs kranas važinėja po visą aikštelę. Atvykus nustatyta, kad dėl stipraus vėjo kranas siūbuoja 2-3 m amplitude. Informacija perduota statybų aikštelės techniniam direktoriui.

Aurimo Barkausko nuotr.

Nukentėjo ir gyvenamieji namai. 19 val. iš J. Pabrėžos g. atskriejo pagalbos prašymas. Čia nuo gyvenamojo namo stogo atplyšo skarda. Vienas gabalas nukrito, kitas tabaluoja. Gelbėtojai padėjo nuimti skardą.

Siautė visoje Lietuvoje

Nuo sekmadienio 6 val. iki pirmadienio 6 val. ugniagesiai 85 kartus visoje šalyje vyko šalinti nuvirtusių medžių ar nulūžusių jų šakų, pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta.

„Daugiausia medžiai krito ant kelių, nuo automobilių šalinti buvo trys, nuo pastatų – pora. Daugiausia iškvietimų gauta Kauno apskrityje, po to Tauragės ir Utenos apskrityse“, – Eltai pirmadienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijos koordinavimo skyriaus vyresnysis specialistas Saulius Raščevskis.

Daugiausia iškvietimų gauta Kauno apskrityje.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Sonata Kukienė pirmadienį Eltai sakė, kad po 6 valandos ryto buvo gauta dar 10 pranešimų apie visoje Lietuvoje nuvirtusius medžius.

Be ugniagesių nuvirtusius medžius šalina ir komunalininkai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Be žymesnio lietaus. Vėjas pietvakarių, vakarų, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s.

Aukščiausia temperatūra 6–11 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytiokas

Vytiokas portretas
Nuotraukose matau tebestovintį kraną,nuvirtusi supūvusį, grybais apaugusį medį.O jei toks vėjelis nuplėšė stogą,tai patikrino ,,meistrų" darbą.Tai visi mano pastebėjimai.

o

o portretas
sio leidynio megemiausi straipsniai lieciantys negatyva tam dar truksta 1 sockom /artystes/ oz/k/elytes su savo /vertybiniais/ gabumais netik mekent bet ir seimininkui paprasius paskalyt kaip uzprogramuotai kalytei kurios amziu sandorose bus traktuojamos kaip to meto dvasines atliekos velnio valdyme su visomis to meto pasekmemis ju /vertybiu/ z pp =0

Statyba

Statyba portretas
Siolaikiniai kranai ,nedarbo metu , per ieigines , savarankiskai veikia ,kap vetrunges . Automatiskai pasisuka preis vejo , skvalo krypti , kad nepagautu soninio vejo ..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių