Lankytojams duris vėl atveria Palangos burmistro J. Šliūpo muziejus

  • Teksto dydis:

Lankytojams šeštadienį duris vėl atveria Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus – vienas iš trijų regioninių Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinių.

Kiek anksčiau lankytojams atvira tapo Jono Basanavičiaus gimtinė Vilkaviškio rajone bei Vinco Kudirkos muziejus Kudirkos Naumiestyje.

Kaip informuoja Lietuvos nacionalinis muziejus, dėl galiojusių karantino ribojimų Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus duris atveria pirmą kartą po penkių mėnesių.

Nuo šeštadienio čia bus eksponuojama Lietuvos nacionalinės premijos laureato Petro Repšio grafikos darbų paroda „Pasikalbėjimai su savimi“.

Joje – 57 grafikos darbai iš ciklų „Dienoraštis“, „Improvizacijos“, „Pasikalbėjimas su savimi Danijoje“ ir „Suomiški užrašai“.

Pasak parodos kuratorės Giedrės Jankevičiūtės, pirmą kartą šie keturi ciklai „susitiko“ parodoje Italijoje, Bolonijoje, vėliau jos pagrindu buvo atidaryta paroda Vilniuje, o dabar ji atkeliavo ir į Palangą.

„Kūrinius atrinkome pagal turinį ir siužetą. Stengėmės sukurti pagavų naratyvą, kad atėjęs žmogus įsitrauktų į parodos pasakojimą, plėtojamą greta Palangos realybės. Šis pasakojimas veda į turtingą, unikalų Petro Repšio meno ir vaizduotės pasaulį ir supažindina mus su autoriaus meistryste“, – sakė kuratorė.

Paroda „Pasikalbėjimai su savimi“ Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje veiks iki liepos 4 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių