Uostamiesčio pažinimas – per žaidimą

Iš naujo pažinti Klaipėdos senamiestį siūlo Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos darbuotojai, miestiečiams parengę orientacinį žaidimą. Visą savaitę vykstantis žaidimas kviečia gyventojus pastebėti unikalias senamiesčio architektūros detales ir sužinoti daugiau apie miesto istoriją.

I. Simonaitytės biblioteka siūlo nemokamai išmėginti pačių jos darbuotojų sukurtą orientacinį žaidimą „Išduosiu tau paslaptį...“, kurio metu po Klaipėdos senamiestį vaikštantys ir jį tyrinėjantys gyventojai galės sužinoti senovėje buvusias pastatų paskirtis, ieškoti pasislėpusių skveruose skulptūrų ir atlikti užduotis.

„Šis žemėlapis bibliotekoje dalinamas ne pirmą kartą, jį dalinome prieš Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios dienas. Reklama sklido iš lūpų į lūpas ir sulaukiame iš gyventojų daug užklausų dėl žaidimo, todėl nusprendėme šį žaidimą šiek tiek atnaujinti ir vėl dalinti uostamiesčio gyventojams. Mūsų tikslas, kad klaipėdiečiai prasmingai praleistų laiką kartu su šeimomis ir atrastų nematytas miesto vietas“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos vyresnioji metodininkė išorinei komunikacijai Ieva Apulskė.

Vaikų ir jaunimo bibliotekoje, kuri įsikūrusi Herkaus Manto gatvėje 25, išduodamas žemėlapis su užduotimis.

Vaikų ir jaunimo bibliotekoje, kuri įsikūrusi Herkaus Manto gatvėje 25, išduodamas žemėlapis su užduotimis.

Žemėlapyje sužymėti objektai, kuriuos aplankęs miestietis galės rasti atsakymus į pateiktus klausimus, o į visus juos atsakęs ir grįžęs į biblioteką, galės atsiimti ir jam paruoštą prizą.

Žaidimas neturi amžiaus apribojimo, patyrinėti senamiestį gali kiekvienas. Taip pat užduotys yra išverstos į anglų ir ukrainiečių kalbas, todėl apie miestą daugiau sužinoti galės ir ne vietiniai žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių