Baltijos jūros pakrantėje – keistas reiškinys

Į pajūrį pasivaikščioti nuvažiavę klaipėdiečiai palei Baltijos krantą stebėjo nedažnai matomą vaizdą, kuris vieniems priminė iš vandens gelmių kylantį purvą, kiti atpažino kasmetį gamtos reiškinį. Specialistai suskubo raminti – bangos skalavo žiedadulkių sankaupas, kurios pasklinda pavasariui įsibėgėjus.

Šiltų orų suvilioti klaipėdiečiai jau traukia prie jūros. Kai kurie išdrįso ir maudytis, tačiau kiti baiminosi net ir pabraidyti vandenyje, juos atgrasė krantą skalavusios rusvai žalsvos spalvos bangos.

Neaiškus reiškinys prie jūros miestiečiams kėlė abejonių, ar krante pasirodęs neįprastos spalvos vanduo yra užterštas.

„Veikiausiai čia kažkoks gamtos reiškinys, o gal tik pakilęs smėlis, tačiau kojų kišti į tokį vandenį vis tiek nesinori“, – pastebėjo vienas klaipėdietis.

Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Žigintas Narmontas teigė, kad šis reiškinys vandenyje atsiranda kiekvieną pavasarį ir gyventojams pavojaus nekelia.

„Nuo netoliese esančių medžių vėjas link jūros atneša žiedadulkes, kurias jūra priplaka prie kranto. Srovėms pasikeitus, jūroje jų nebeliks. Tai gamtos reiškinys, kuris žmonėms tikrai nėra pavojingas“, – paaiškino Ž. Narmontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Gal pagaliau paimti ir ištirti tų taip vadinamų "žiedadulkių" sudėtį ir paaiškės kokie ten nuodai?

Tadas

Tadas portretas
Ot stebuklai sudu ir myzalu suplaktu i kose nemate paziurekit nuoteku valimo irengimuose tokia pat kose plakasi.

Pilietė

Pilietė  portretas
Dėkui už informaciją. Nes sekmadienį vaikščiodama prie molo,visokių variantų prisiklausiau. Gal galite patikslinti iš kur ir kodėl pakrantėje gulėjo ir vandenyje plaukiojo ir kelios negyvos žuvys ?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių