Eglišakių dalijimo akcijoje Klaipėdoje – ir prezidentas

Šiandien Klaipėdos Teatro aikštėje nuo 12 val. vyksiančioje eglišakių dalijimo akcijoje apsilankė bei su klaipėdiečiais pasisveikino Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Jo vizitas – netikėtas, tad atkreipė ne vieno klaipėdiečio dėmesį.

Saujelė klaipėdiečių Teatro aikštėje lūkuriavo likus pusvalandžiui iki 12 val., o laikui bėgant susirinko maždaug pusšimtis. Iš Kretingos valstybinės miškų urėdijos atriedėjo du automobiliai ir vienas sunkvežimis, visi jie – prikrauti eglių ir pušų šakų.

Netoli susirinkimo vietos patruliavo ir policijos pareigūnų automobilis.

Kadangi Klaipėdoje eglišakių dalijimo akcija vyksta jau ne vienerius metus, žmonės buvo pasiruošę – su savimi atsinešė šiukšlių maišus ir pirštines. Ketino pasiimti kelias šakeles – ne tik sau, bet ir artimiesiems, draugams, kaimynams.

Pirmuosius du automobilius gyventojai ištuštino maždaug per 10 minučių.

I. Kiseliovaitės nuotr.

Sunkvežimyje šakelių vis dar yra, tad norintieji jas pasiimti laukiami iki 16 val. Anot miškininkų, šakelių užteks visiems.

„Šakelių daug, neskaičiavome. Yra ir pušų, ir eglių. Nebūtinai reikia eglę puošti, o puošti pušį dar ir geriau, nes nuo jos nebyra spygliai, mažiau šiukšlių. Eglišakius atvežėme iš Kretingos. Pirmieji, prieš 17 metų, šią akciją pradėjo Šiaulių miškininkai, o po poros metų ji vyko visoje Lietuvoje, tik per karantiną buvo nutrūkusi dėl visokių ribojimų“, – pasakojo Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio specialistė Jurgita.

Pasak jos kolegos, pernai miškininkai išsivežė apie penkis–šešis tūkstančius eglišakių, kadangi gyventojai jų nepasiėmė.

Pastebima, kad žmonės eglišakiais puošia ne tik savo namus, kai kurie jas panaudoja laiptų puošybai ar kitur. Dar kiti atvyksta įsigyti eglučių, kurios auga minėtos urėdijos medelyne.

I. Kiseliovaitės nuotr.

Tad, kol gyventojai rinkosi šakas, netrukus visus sudomino ir telefonus iš kišenių privertė išsitraukti netikėtai pasirodęs šalies prezidentas. Jį saugojo keli apsauginiai ir supo fotografai. Viena moteriškė G. Nausėdą sustabdė, jiedu persimetė keliais žodžiais.

Netrukus prezidentas pajudėjo kavinės link, o klaipėdiečiai liko rinktis eglišakių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zyklas

Zyklas portretas
Kada "Klaipėda" pradės blokuoti vatnikus? Šitas portalas tikra jų irštva tapo.

Panieka

Panieka portretas
Geriau tuos milijardus, kuriuos dovanojo ukrų nacistams, būtų išdalinęs mūsų pensininkams kaip Kalėdų proga.

prezidento eglisakiu palaiminimas

prezidento eglisakiu palaiminimas portretas
eik tu sau o kur diana musiet cukierkas tuo metu ukrainos nahlebnikams dalino
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių