Gyvūnų prieglaudoms – sudėtingas metas

Gyvūnų prieglaudų darbuotojai žiemą paprastai turi gerokai daugiau darbo, nes padaugėja nuo šeimininkų pasimetusių ar iš namų nuklydusių gyvūnų, kuriems reikia pagalbos. Sunkiu žiemos laikotarpiu gyvūnų prieglaudas gelbsti prieššventinis sujudimas, kai žmonės daugiau aukoja maisto ir kitų gyvūnams reikalingų daiktų.

Kaip pasakojo per pusšimtį gyvūnų šiuo metu globojanti prieglaudos „Būk mano draugas“ vadovė Galina Kučinskienė, yra nemažai žmonių, kurie nori pasiimti į namus beglobį gyvūną.

Sudėtingiausia rasti bendrą kalbą su tokiais, kurie labai norėtų auginti šunį ar katę, bet paaiškėja, kad jų namuose nėra tinkamų sąlygų laikyti gyvūną.

„Entuziazmas baigia išblėsti, kai tenka įrodinėti žmonėms, kodėl negalime atiduoti jiems norimo gyvūno, nes patys prasitarė, kad namuose neturi tinkamų sąlygų. Visada stengiamės mandagiai ir atsargiai teirautis, kaip žmonės gyvena, ir iš to nusprendžiame, ar galime perduoti augintinį, ar ne. Į tai reakcijos kartais būna nežmoniškos, jie pradeda šaukti, gąsdinti ir dar labiau apsunkina mūsų darbą“, – pasakojo G. Kučinskienė.

Nors žiemą prieglaudoms būna ypač sunkus metas, kadangi atgabenama daugiau sušalusių gyvūnų, tačiau gelbsti žmonių gerumas prieš didžiąsias metų šventes.

„Šaltuoju metu pas mus daugiau atvežama partrenktų arba nušalusių gyvūnų, ypač nusenusių, kurie išeina iš kiemo, paklysta, praranda orientaciją. Ir jeigu vasarą gali kažkur šiltai pagulėti, žiemos metu tai nepavyksta. Bet prieš šventes žmonės mums daugiau padeda. Kasmet vaikų darželiai ir kai kurios miesto mokyklos organizuoja akcijas, kurių metu surenka nemažai maisto, paklodžių ir kitų daiktų, reikalingų mūsų augintiniams“, – sakė G. Kučinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> anonimas

> anonimas portretas
Anonimas ir Jonas nera lietuviai. Tai iskrypeliai vatiniai, skleidziantys nesantaika komentaruose uz 30 mediniu rubliu.

>>>Jonui

>>>Jonui portretas
kad veisyklas uždaryti , tai aš už tai ,o , kad mėsą skirtą gyvūnams gyvūnų prižiūrėtojai tikrai nevalgo. Pagarba Galinai K. ,kuri yra žmogus turintis širdį ,užjaučiantis ) Bausti reikia tuos , kurie į gyvūną žiūri kaip į daiktą ir išmeta ar palieka likimo valiai. Ir katinėlių labai gaila , kurie žiemą lauke...

Anonimas

Anonimas portretas
na ir komentarai nenuostabu kad tokie ir tevus ir vaikus ismeta lauk iki ko nusiryto lietuviai --geda
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių