Klaipėdoje įamžintas žydų rabino atminimas

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje atsirado dar viena lankytina žydiškosios Klaipėdos vieta. Senamiestyje atidengta XIX a. čia gyvenusio mokytojo, žurnalisto, filosofo bei rabino Isako Riulfo atminimo lenta.

Prašymą įamžinti šį žmogų uostamiesčio valdžiai pateikė Klaipėdos žydų bendruomenė. Pastate Grįžgatvio gatvėje 6, ant kurio buvo atidengta atminimo lenta, I.Riulfas 1879 m. įkūrė mokyklą neturtingiems vaikams.

Teigiama, kad jis neabejotinai buvo žymiausias Klaipėdos žydų veikėjas. Į Memelį atvyko 1865 m. bendruomenės kvietimu ir iki 1898 m. buvo miesto rabinas.

"Tai labai svarbus įvykis, esu be galo dėkingas Klaipėdos inteligentijai, kuri ir pastūmėjo mus įamžinti tokio žmogaus atminimą, nes jis šiam miestui padarė tikrai daug", – pabrėžė Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininkas Feliksas Puzemskis.

I.Riulfas kurį laiką buvo ir svarbiausio Klaipėdos laikraščio "Memeler Dampfboot" redaktorius.

Klaipėdoje I.Riulfas parašė penkių tomų filosofinį veikalą "Pasaulio idėjos ir idėjos pasaulio mokslas".
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
Tai buvo taaaip seniai, ir kas tai gali prisiminti ? Ar patikrino istorinius faktus archyvuose ? Dabar valdininkai labai lengvai pasirašo ties nepatikrintais dokumentais. Darosi įtartinas žydų bendruomenės suaktyvėjimas Lietuvoje. Prisišauksime ant savo biednos galvos bėdą per tuos žydus. Jie dabar jau turi savo tėvynę, nebereikia jų gelbėti nuo vokiečių vykdyto holokausto. Sakyčiau jiems "Su Dievu", brangieji, gero jums kelio namo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių